Burda paylaştım. Emre Uslu nun haberi. Var mı bir yalanlama.
Vakitçilerde yazmış.
http://www.haberinvakti.com/gundem/e...li-h35085.html
Buda bdp nin önceki yıllarda yaptığı basın açıklması. Daha önceleri ne kadar az iken şu an tam 152 tane olmuşlar.
Alıntı:
Eğitim Destek Evleri Hakkında Basın Açıklaması
2
Eğitim Destek Evleri (EDEV) 2003 yılından bu yana BDP belediyeleri bünyesinde başlatılmış sosyal bir proje. 2003 yılından bu yana BDP belediyelerinin dışında diğer partilerinde belediyelerin bünyesinde de açılmıştır. Bugün BDP belediyelerinde toplam 46 EDEV diğer partilerinde Eğitim destek evi , Eğitim evi , okuma salonu , okuma evi, bilgi evi gibi farklı isimler altında ama aynı amaç yönetmeliklerle çalışmalar yürütülmekte belediye meclis kararıylaaçılan bu kurumlarsosyal belediyecilik anlayışı kapsamında dokuz yıldır yoksul ve mağdur ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği oluşturma amacıyla hizmet veriyor Hizmet kapsamında öğrencilere milli eğitim müfredatına paralel fizik, kimya, biyoloji,tarih, coğrafya, matematik, Türkçe vb.kurslar veriyor. Bunun yanı sıra resim, satranç, bilgisayar, folklor gibi kurs ve atölye çalışmaları yürütülmektedir
Bu kurumlar açılırken ilgili vali ve kaymakamlıklara gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Bu kapsamda dokuz yıllık süreç içerisinde ilgili kurumlar tarafından belediyelerimize bu çalışmayı yürütemeyeceğine dair herhangi bir bilgilendirmede bulunulmamıştır. Çıraklık ve yaygın eğitim genel müdürlüğüne bağlı halk eğitimi merkezlerindeki yöneticiler dışında görevli diğer personelin görev, yetki ve sorumlulukları ile belge ve değerlendirmelere ilişkin yönerge madde 4:
Diğer Kurum ve Kuruluşlar : Halk eğitimi merkezlerinin gözetiminde veya iş birliğinde kurs açan diğer resmî ve özel kurum/kuruluşlar, belediyeler, meslek kuruluşları, dernekler, vakıflar ve gönüllü kuruluşları, ifade edilerek bu güne kadar sadece belediyeler kanununa dayandırılarak açılan EDEV ler milli eğitim bakanlığı yönergesi ile açılma hukuku bulmuştur. 1739 sayılı meb temel kanunu madde 7 deki eğitim hakkı madde 8 fırsat ve imkan eşitliğine dayandırılarak açılan EDEV lerde toplam 15 bin öğrenci bulunmaktadır.
|
Bunlar var. Gezici filan diye sallamayınız. Hedef şaşırtmayınız.