Helal olsun adama,ırk tartışmalarını bitiren bir yazı yazmış. Bu konuda benim acizane bir tespitim var.
Türklere bakıyorsun doğu türkistan gibi, çekik gözlü insanlar hepsi esmer. Türkiyede yaşayıp adının Türk olduğunu söylemesinin sebebi bu değil. Atalarımız göktürklerin soyundan gelen türkistan tarafındaki türkler değil. Bizim atamız osmanlıdır,bizlerin çoğunun atası osmanlıdan gelir yani osmanlı torunu değil yanlış anlaşılmasın osmanlı ile kız almış kız vermiş fakat safkan olmayan osmanlıların torunlarıda diyebiliriz.
Nitekim ecdadımızın en büyük komutanlarından Halife Fatih Sultan Mehmet k.s handır kuranda ve hadiste övülmüş komutan odur. Bizler o türkler değiliz bizim ırkımız osmanlı. Osmanlıyız fakat onlarında asıl hakettikleri isim osmanlı değil. Onlarda ırktan öte aziz insanlardı. Yazıdaki türk ırkının varlığına kesinlikle karşı değilim fakat isim olarak osmanlı denmesini tercih ederim.
Bizlerin yani türk diye adlandırılan ve bunu kabul edenlerin büyük bölümü ya araptır,ya osmanlıdır,.soy ağacını sayabilecek kadar eski bilgiye sahip olanların hepsine dikkat ediniz 200 yıl geriye giderseniz filan efendi diye geçer daha eskilere gidilebilirse islami tabirler yani, Ebu Hasan gibi söylemler duyarsınız.
Kaba tabir ile evet türklük ırkın dışında bir şeydir ve adı teorik olarak ya osmanlıdır yada başka bir şey ve tabi ırkımızı inkar etme gibi algılanmasın fakat ben o ismin türklük olarak algılanmaması gerektiğine inanıyorum.
Bizim ilk yayılan türklerle akraba olduğumuza inanmıyorum, evet ırkımız var fakat yanlış türklere yönlendiriliyor. Irkımızın adına osmanlı demek daha doğru geliyor.
Konu Ekinoks tarafından (12-08-2013 Saat 17:10 ) değiştirilmiştir..
|