12-15-2013, 00:38
|
|
|
Alıntı:
Ekinoks Nickli Üyeden Alıntı
Fethullah Gülen hoca değil hatiptir. Hatip demek ''Bir topluluk karşısında etkili, açık, düzgün konuşarak düşüncesini anlatmada, duygusunu aşılamada yetenekli kimse'' demektir.
Dinler arası diyalog adı altında dünyanın hristiyanlaştırılması saçmalığına isteyerek yada iyi niyetlede olsa destek vererek milyonlarca müslümanın adına çalışmalar yaparken fitne bidat olmuyor
Bir insanın affedilmesi için ''La ilahe illallah'' demesi yeterlidir Muhammedun Resulullah olmasa bile gibi bir fetva verirken hiç sesiniz çıkmıyor.
Müslümanların, özellikle bayan müslümanların içinde hiç bir islam alimi tarafından yapılmamış, ağza alınmayacak sözler kullanması sorun olmuyor.
Avukat ve hakim kiralama işlerinin rüşvet anlamından çıkarılıp hizmet kavramına dahil edilmesi konusunda sesiniz çıkmıyor
Suriyeli erkeklerin savaştan kaçması gibi oda ülkesinden kaçıp amerikaya sığınıyor ve bunun adı mecburiyet oluyor öylemi? Acaba Gülen için amerika daha rahat bir yer olabilirmi? Nasıl olsa konsilin desteğini uzun yıllar önce almıştı yoksa avrupada değil okul yaptırmak nefes alamazdı. Yıllar önce yapılan yatırım neticesi olarak amerikada güvende olduğu için amerikada yaşıyor olabilirmi?
Dünya müslümanlığı yasaklama kampanyasına başladı hani nerede bu dinler arası diyalog? müslümanlık haşa aşağılanırken,Peygamberimize hakaret edilirken, gülen yada grubundan hiç kimse '' hoca hoca hani nerede dinler arası diyalog bu ne iş'' demedi.
Kişiliğine hakaret edilmesine kesinlikle karşıyım kim olursa olsun fakat yaptığı işleri eleştirmek herkesin hakkıdır. Bu olayların şimdi patlak vermesini siz fitne olarak algılıyorsunuz bence hiç alakası yok. Bu olaylar olmadan önce sorun yoktu hiç kimse gülene ses çıkarmıyordu,bunun sebebi gülene saygı değil körü körüne inanmış ve içlerinde cidden iyi insanların olduğu müslümanlardı Fakat gördükki o müslümanlarda liderleride en sert üsluplar ile suçlamalar yapıyor,hakaret ediyorlar işte o zaman herkes eteğindeki taşı döktü.
Yaradanın katında gülen hayırlı biri ise mutlaka hakkı helaldir herkese sorun yok. Yada değildir ve ben haklıyımdır. Fethullah Gülenin Said-i Nursi k.s hazretlerinden esinlenerek başladığı yol kendi fikirlerini katmasıyla başka bir tarafa saptı. Said-i Nursi k.s hazretlerinde şeriata yada Kurana aykırı bişey bulamazsınız fakat gülende ayetle ve hadisle açıklanabilir ve reddedilemez 10 tane bilindik uyumsuzluk sayılabilir.
Bu kişisel bir iş değil ispat tamamen ayet ve hadisledir benim fikirlerim değildir. Kaynak, örnek Peygamberimiz a.s ve Kuran olmalıdır fakat gülen grubunun ilginç bir özelliği var asla kabullenmiyor, güleni haklı çıkaracak işler olduğunu iddia ediyorsunuz. İslam dinine uymayan işleri islam dinine sokmak bidattir, bunu yapanın kim olduğuna siz isim verin.
|
Bu büyük iftirayı tekrar sizden duyduğuma üzüldüm ama ispatmamışta bulunduk .. siz PKK gibi kominist örgütlerle böyle gönülden sohbet eden kimseleri aynı kefeye soktunuz ...
sadece laf olsun diye böyle güzel düşlünen bi insana iftira atıyorsunuz .. yani PKK ile gönülden hizmet eden bu insanlar birleştiler milleti bölecekler öylemi.. yazıklar olsun, yüzbinkere ..
bi kırık testi için laf olsun diye konuşuyorsunuz.. yıllarca ALLAH sevgisini yaymaya çalışan bu insanların günahına girip alay ediyorsunuz yazıklar olsun..
anadoluda bir laf vardır biliyormusunuz..
Evini seven kadının eteği çamurdan kurtulmazmış,,,
elbetki böyle güzel bir insanında fitneden kurtulamayacağı gibi.. siz çamura bakıp şahsa iftira attınız..
önceki zamanlardada bu zamandada bu insanlar hep ciddi durup tavırlarını belli ediyorlar zaten, gizli kapalı hiçbirşey yok.. bu dersane konusundada zaten önceki yazılarımdada devletin nedenli çalıştığını nekadar gayret gösteridiğini nekadar çok bütçe ayırdığını hatalarıyla ve sevaplarıyla eleştirdim veya haklarını okudum ve yazdım.... ama sizler gibi iftira atıp sövmedim.. pkk gibi vatan hainleriyle bir hizmet ediyorlar diye böylesine korkunç bir iftira atmakta sizin gibi sonradan anlayacak gafillere nasip olacakmışş..
aynen sözüm karşınızdadır..attığınız iftiranın 10 katını yaşarken anlayıp pişman olasınız diye tefekkür ettim.. inşallah ben niye böyle dedim dersiniz..
|
|
|