Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-15-2013, 22:17   #42
Kullanıcı Adı
Ekinoks
iftiralar adlı siteyi buraya taşımanıza gerek yokki zaten size yönelttiğim soruları oradaki yazılardan alıyorum. Sizin gibi taraf gazetesi ile felsefe yapmıyorum.

Diyorumki gülen '' La ilahe illallah benim için yeterlidir, muhammedun resulullah demese bile, Rabbimin hatırına'' diyor.

Siz yazı ile karşılık veriyorsunuz ben ayet ve hadisle.

Siz doğru söylediğinizi söylüyorsunuz ayet tam tersi. O videodaki konuşma ile yayınladığınız yazının uzaktan yakından alakası yok. İslam dini temelinde sevgi esasına dayanır fakat kafirle müslüman arasındaki ilişkiyi çok kesin kanunlarla belirliyor.

Siz kafir müslüman ilişkisinin nasıl olması gerektiğini anlatacağınıza kimin tarafından hazırlandığı belli olmayan bir yazı getiriyorsunuz.
Gülen iftiralar olarak nitelendirdiği 5 konuya doyurucu ve videolu bir açıklama yapmamıştır. Konuşma esnasında söylediklerini hafta sonu oturup islama uygun şekilde bir yazı dizisi ile geçiştirmesini gerçeklik kabul etmeniz çok ilginç.

Ayet ve hadisler, islam alimlerinin kitapları ve içtihatları ''Sadece La ilahe illallah demek yetmez. Peygamber efendimize de iman etmek, son Peygamber olduğuna şehadet getirmek şarttır. Yani Muhammedün Resulullah demek de gerekir. '' bilgisini aktarıyorlar.
Hadis-i Şerif gayet açık. İftiralar org sitesindeki gibi konuyu yaymak suretiyle anlam değişikliği yok

''İhlâs ile Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Resulühü diyen Cennete girer.'' [Taberani, Deylemi]

Buradaki çelişkiyi soruyorum çünkü bu asla esnetilemez ve değiştirilemez bir kanundur, sebep ne olursa olsun bu değişmez.Videoda açıkça ne söylenmek istediği anlatılıyor sayfalarca yazıya gerek yok.

Halen fethullah gülenin papaya hangi vasıfla kimin izni ile gittiğine bir yanıt alabilmiş değilim.

Konu Ekinoks tarafından (12-15-2013 Saat 22:36 ) değiştirilmiştir..
Ekinoks isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla