Alıntı:
ibocan Nickli Üyeden Alıntı
çocuklar yaşınız kaç bilmiyorum.. Ama biraz yaşlarınız gereği sanırım acele ile yazıp çiziyorsunuz. Olgunluk probleminiz var .. Yeterince yazdım. Biraz hakveran olsanız düşünüp taşınsanız hatalarınızı anlarsınız..örneğin
Yaptığınız particilik gibi.. Herşeyin eğrisini doğrusunu Allah bilir ..
Fetullah gülen gibi şahsiyetin papa ve pkk gibi kuruluşlarla el ele verdiğini düşünmek ancak safsatalıktır.
Mevlana hazretleri çarşıda gördüğü papaza saygısından dolayı eğilip hörmet edince papazda eğilmiş , derken mevlana hazretleride eğilmiş , papazda tekrardan biraz daha boyun eğince mevlana haztetleri dahada aşağıya eğilerek papaza hörmette bulunmuş ..
Bu papazın dininden gitmek değildir..Bu örnek olmak ve insana verilen şereften sebeptir.. Fetullah gülen gibi bir şahsiyetin mana alemi daha olgun olduğundan buna el öpmek değil ancak yaradılana yaradandan ötürü bakabilmektir.. Daha muhtevalı yazmak isterdim ancak anlamıyorsunuz..
|
Olayın devamını neden anlatmadınızki?
“O kimse ne mutludur ki Allah onu malla, güzellikle, şerefle ve itibarla üstün kıldı da o kimse malıyla cömertlik yaptı, güzelliğiyle iffetini korudu, şeref ve itibar sahibi olduğu hâlde alçak gönüllü oldu.” Buyuran Hz. Muhammed Efendimiz (s.a.v), bizim sultanımızdır.
“Böyle bir peygamberin ümmetinden olduğum için, Allah’ın kullarına nasıl alçak gönüllü davranmam? Niçin kendi küçüklüğümü belirtmeyeyim? Eğer bunu yapmazsam neye ve kime yararım?”
Mevlana’nın bu açıklamaları üzerine papaz, hemen oracıkta Müslüman oldu. Bir süre sohbet edip ayrıldılar.
o papaz müslüman oldu papadamı müslüman oldu? fethullah güleni anlatın demiyoruzki fethullah gülenin yaptıkları şeriata aykırı diyoruz derin bilginizle siz cevap verin o zaman akbursa isimli üyeye sorduğum sorulara.
Ayrıca o olayda önce eğilen papazdır mevlana değil, mevlana önünde eğilen papazı görünce kibirden kurtulmuş bedeni ile kendi küçüklüğünü hatırlamak için yapmıştır. Yani hikayenin taşıdığı anlam sizin anlattığınız gibi değil
Eğer bu olayı güleni haklı çıkarmak için önce mevlana eğilmiş gibi anlatırsanız mevlanaya iftira atmış olursunuz derin bilgili ibocan.
ibocan demek ibrahim ismini bozmak demektir isimleri bozarak lakap haline getirmenin dinen yasak olduğunu bildiğinizii fıkıh dersi vermek istemenizden anlıyorum umarım yanlış anlamamışımdır