12-29-2013, 16:58
|
|
|
Alıntı:
safahat Nickli Üyeden Alıntı
mplatcs, benim dikkatimi çeken birde şu alıntı yaptığım bölümdeki ''ağız ve düşünce birlikleri'', evet..dayanışmaları!, orada adeta işin kötüye gitmesini, araların iyice açılmasını nasılda arzu ettikleri görülüyor 
|
Acik konusayim, ben o kismi okumadim bile okumam da. Cunku, nasil tipler olduklarini yakinen biliyorum.
Herhalde hukumet ve Gulen grubunu kastediyorsun.
Eger olay hukumetle, dini bir cemaat arasinda yasanan bir problem olsaydi, sulh olmasini isterdim. Ancak, durum farkli. Ortada mesru, halkin %50 oyunu almis bir hukumet, karsisinda Islam'i olmadigin Huseyin Gulerce trafindan ilan edilmis bir grup var. Ayrica bu grubun basinda ki kisi, yani Gulen, Mavi Marmara olayi sonrasinda Israil'den otorite olarak izin alinmasi gerektigini soyleyerek kendini bitirmis bir isim. Tabi ki Muslumanlar soruyor, Israil'i bile otorite goren bir kisi, milletin %50 oyunu almis bir hukumeti neden bir otorite olarak gormuyor, savas aciyor ve hatta ulkeyi birbirine sokan cabulcularla KARDES lik mesaji veriyor.
Ben Gulen hareketinin devlet icerisinde ki gucunun tamamen ortadan kaldirilmasinin onemi dolayisiyla, bir yakinlasma olmamasindan yanayim. Eger olursa bu adamlar devlet icerisinde kalmaya devam ederler ve yine birgun santaj unsuru olarak karsimiza cikarlar. Basta Erdogan gibi dik duran biri yoksa da basarili olular.
Ayrica, bu tip durumlarda capulcular ne diyor diye bakmamak lazim, millet ne diyor diye bakmak lazim. Bugun millet devlet icerisine coreklemis yapilarin tamamen ortadan kaldirilmasini istiyor. Bunun icin Gulen'le karsi karsiya gelinecekse, geliriz...
|
|
|