Alıntı:
abc1980 Nickli Üyeden Alıntı
İzmir'e 2 kez gittim. İlk gidişim 1996 senesi idi. Tabi o zamanlar pek farkında değildim. Bana güzel bir şehir izlenimi verdi. En çok fuarı gezmiştim. 2. gidişim 2006 senesi idi. Etrafa bir baktım her yer dökük, dağınık. Yağmur yağmıştı gittiğim gün, şehir merkezini su bastı. Koskoca İzmir ne halde demiştim o zaman.
İzmir'de yaşayan bir arkadaşım var. Kendisi bana aynen şunları söylüyor.
1- Alt yapı yok.
2- Teleferik yapılacak denildi, 5 senedir ses seda yok. Hem de İzmir'e ait olan, İzmir'in mal varlığı teleferik pas tuttu tutacak.
3- Metro desen, hak getire.
4- Şehir içi belediye otobüsleri sanki 90'lı yıllardan kalma.
5- Şehir merkezi karmaşık halde. Plan ve program yapılmamış. Mesela şehir merkezinin bir noktasında kaliteli ve elit siteler var. Buranın 100-150 metre ilerisinde gecekondu var.
6- İzmir körfezi rezalet durumda.
7- Üniversite öğrencilerinin, gençlerin sosyal aktivite alanları yok gibi.
|
Ben geçen seneye kadar İzmir'deydim. Otobüsler özellikle Eşrefpaşa gibi eski semtlerde yıkık dökük yeni otobüsler hep Karşıyaka gibi semtlere gönderiliyor hizmeti bölmüşler. Metro bitiyor her sene bir bitiremediler adamlar denizin altından metro geçirdi bunlar yerin altından geçiremediler. Şehir Merkezi karışık değil ama harabe gece kondu olaylarına katılıyorum. Etrafına tel örgü çekip yıllardır yıkmadıkları yıkık dökük evler var.Teleferik muhakkak yapılacak acelemiz yok biz yapamasak torunlarımız muhakkak yapar :D Alt yapı olayı zaten konuşulacak durumda değil, Herhangi bir yapmurda İzmir suya gömülmüş tarihi gezi yerlerine dönüyor.

Olmuyor böyle İzmir'e hizmet lazım...