| 

| 

Erdoğan sert çıktı: Bunu yapanlar namussuz!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında partisinin düzenlediği Diyarbakır mitinginde konuştu.
Erdoğan, sesindeki rahatsızlığına rağmen mitingini iptal etmedi. 
İşte Erdoğan'ın mitingdeki konuşmasından satır başları: 
Demokrasiye  sahip çıktığınız için, millî iradeye sahip çıktığınız için sizlere  teşekkür ediyorum. Türkiye'de oynanan oyunu gördüğünüz, buna karşı  çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun Ey  Diyarbakır. Sesimizde rahatsızlık var Diyarbakır, ama hiç önemli değil,  bu can bu tende durdukça durmak yok yola devam... Kardeşlerim, benim  Türk, Kürt, Zaza, Arap kardeşim. Türkiye'nin zor süreçlerinde her zaman  hakkın, haklının yanında durdunuz. Tuzağı gördünüz, çirkinliği gördünüz.  Ahlâk dışı siyaseti, oynanan oyunu gördünüz. Eğilmeden, bükülmeden  dimdik, Türkiye'nin yanında durdunuz.
Kısa, özet ifadelerle sizlere şöyle bugün 30  mart ile ilgili ifadelerimi çok açık söyleyeceğim. 17 aralık darbe  girişimini iyi anladınız. 25 aralık iyi anladınız. Bunlar  kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize yönelik saldırılardır.  Bunlara direndiniz, onun için sizlere teşekkürler. Hakkın yanında  durduğunuz, Yeni ve Büyük Türkiye'nin yanında durduğunuz için sizlere  teşekkür ederim. Diyarbakır'a yaraşan bu. Bu kardeşinizin yanında  durdunuz, sizlere teşekkür ederim.
16 Kasım'da burada  tarihî bir gün yaşadık. Irak Kürdistan Bölgesel başkanı Barzani katıldı.  Şivan Perver, 30 yıl sonra vatanına döndü. İbrahim Tatlıses geldi. Ne  dediler. Megri... Megri... dediler. Ağlama dediler. Ağlama kardeş,  ağlama Diyarbakır dediler. Ama Diyarbakır o gün sevinçten ağladı. 
Yıllardır  burada BDP belediyesi var. Soruyorum, Allah aşkına, BDP belediyesi size  hangi hizmeti verdi? Siz oyunuzu ideolojiye mi vereceksiniz yoksa  hizmete mi? İki uç var Türkiye'de. MHP siyasi Türkçülük yapıyor, BDP  siyasi Kürtçülük yapıyor. CHP kumsalların partisi. Ak Parti ise 77  milyonun partisi. Ben, Yaradandan ötürü seviyorum herkesi. Onun için tek  millet diyoruz. İki, tek bayrak diyoruz. Bayrakları bayrak yapan  üstündeki kandır / Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Üç, tek vatan.  Batıda ne varsa, doğu'da da o olacak. Ah benim kardeşlerim, Allah  aşkına 15 sene önce denseydi ki Şırnakta Şerafettin Elçi havalimanı  olacak dense inanır mıydınız? Biz yaptık. Orada bize oy vermiyorlar  demedik. Orası bizim vatanımız dedik. 
Bu BDP'nin ismindeki  Barış'a, Demokrasi'ye bakmayın. 16 yaşındaki çocukları dağlara  kaçırıyorlar. Biz hepimiz öleceğiz. Bizim çocuklarımız, kızlarımız  başörtüsü yüzünden üniversiteye gidemedi. Erkek evladım katsayı yüzünden  gidemedi. Kim sağladı gitmesini, biz.

Bu ülkede  hangi başbakan kendi vatandaşına Kürt kardeşim dedi? Benden başka yok.  Red, inkâr, asimilasyon politikasını biz ayaklar altına aldık. TRT Şeş'i  kurduk... Kürtçe propaganda yapabiliyor mu? Kürtçe öğrenebiliyor mu  üniversitede? Lisede kürtçe öğrenebiliyor mu? ama dert başka. Biz Galip  Ensarioğlu kardeşimizi Diyarbakır için feda etmeye hazırlandık bu seçimde. Olsun bir vekilimizi feda edelim dedik, ki, Diyarbakır  hizmet görsün. Ben, Galip Ensarioğlu'na danışmanlık yapmaya varım.  Diyarbakır'ı ayağa kaldırmamız lazım. Turizmin patladığı yer olacak Diyarbakır. 3 gün kaldı. Size ablalar geliyor mu? Geliyorlar değil mi?  Ne yapıyorsunuz? Kovuyorsunuz değil mi? Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? 

Bu  pensilvanya ihanet içinde. Youtube'a bir şey düşürdüler. Suriye ile  ilgili bir görüşmeyi Youtube'a düşürdüler. Bu ahlâksızlıktır, adiliktir,  namussuzluktur. Bunların inine gireceğiz inine. Daha ne olacak, şu hâle  bak yahu! Bu kadar önemli bir görüşmeyi ortam dinlemesi yaparak kimse  servis yapıyorsun. Diyorum ki çocuklarınızı bunların dershanelerinden  alın.  

Bunlar Kürdün temsilcisi benim diyor. Hadi oradan.  Biz size âşığız. Kürdün temsilcisi lafla olunmaz. Biz size hizmetkâr  olmaya geldik. 
Anlatacağım çok şey var, ama sesim  nedeniyle bana anlayış göstermenizi istiyorum. Siz onu başkan  seçeceksiniz, ben de ona danışmanlık yapacağım. İnsan bir kere yanılır.  Yaradana sığınıp çalışacağız. Gerçek barış, gerçek demokrasi budur. Bunu  başaracağız. 
Kaynak
İnternethaber 27.03.2014 

Konu Cihannur tarafından (03-28-2014  Saat 02:09 ) değiştirilmiştir..

|