Alıntı:
romakudüs Nickli Üyeden Alıntı
bence incirlik üssü ve iran koz olarak kullanılmalı ne biliyim stratejik ortaklık enerji de ortaklığın geiştirilmesi gibi.Aslında zamanında yapacaklardı 1900 lü yıllarda bunları toptan kesecektik bidaha ortadasoykırımdan bahseden kalmazdı
|
İncirlik konusunda aşağıdaki açıklama bana çok manidar geldi...
İncirlik'in hiçbir değeri yok'
BBC Ortadoğu muhabiri Hüsnü Mahalli son gelişmeleri HABERTÜRK TV'de Ana Haber'e değerlendirdi
İncirlik'in bence Amerikan- Ortadoğu planlamasında hiçbir değeri yok. İncirlik çünkü 1950'lerde 1960'larda bir anlamı vardı. SSCB'nin olduğu dönemde ciddi bir misyon yüklemişlerdir. Benim açımdan bakılırsa hiçbir değeri yok. ABD'liler her yerde var. Gürcistan, Ukrayna, Ermenistan, Kıbrıs'ta, Afganistan'da birçok yerde var. Bölgelerde oldukça egemen. İncirlik konusunda ABD'lilerin Türkiye ile pazarlık yapacaklarını düşünmüyorum. "Kapatırlarsa kapatılsın" diyeceklerdir.
ABD'liler Irak'tan çekilirken Türkiye'yi kullanmak zorunda değil.Kuveyt'ten de çekilebilir, Körfez'den de çekilebilir. Örneğin Irak işgal edilirken ABD Merkez komutanlığı Katar'daydı. Bu anlamda İncirlik'in çok önemli bir kart olduğunu kişisel olarak düşünmüyorum. ABD'lilerin bölgesel planlamasında İncirlik'ten çok çok önemli bir yapılanması var. ABD'lier Irak'tan asla çekilmeyecek.Hiçbir şekilde çekilmeyecek. ABD'lier Irak'a spor olsun diye girmediler. Irak'ta en az 4 büyük üssü tutacaklar. Ve buradan bölgesel politikalarını sürdüreceklerdir.
ABD'liler artık Türkiye'ye güvenmiyorlar. Türkiye'yi dost olarak görmüyorlar. 1 Mart tezkeresi sonrasında ABD'nin Türkiye'ye bakış açısında ciddi değişiklikler var."
Bana göre bu açıklama Amerikan ın artık bize bakışını anlatan bir açıklama... Evet ne yazıkki bu tasarıyı ABD kabul ederse dünyanın büyük çoğunluğu bunu kabul edecek...