şöyle açıklayayayım:
bir partiyi ideolojik, sınıfsal, vs. gibi kimlik açısı dışında tanımlayan ve oy almasını sağlayan bir de hizmet etme tarafı vardır...
ve bu partileri taşıyan kemik hizmetler vardır
yani sayısız hizmet vardır ama en çok öne çıkan ve çoğunluğun bu yüzden oy attığı parmakla sayılabilecek en önemli en lazım olan hizmetler vardır ve sen önceliklerini bunlara verirsin
ben diyorum ki kemik hizmetler aksarsa partinin bir anlamı kalmaz...
sen diyorsun ki, e iyi de bu partinin bir de ideolojik kimliği var, bu yüzden oy alıyor hizmetlerin yanında diyorsun...
işte ben de bu dar kalıptan çıkmak istiyorum... yani bir ayrışma, kamplaşma olunca herkes bir yere savruluyor elbette... CHP'ye mecbur kalıp oy atan var AKP'ye mecbur kalıp oy atan var kimlikten dolayı...
demokratik bir ülkede oy kimlik üzerinden değil hizmet üzerinden olmalıdır BENCE...
demokratik olmayan bir ülkede bizlerin kimlik üzerinden oy atmamızın asıl sebebi korkudur çünkü hukuk oturmadığı için karşıt-kimlik iktidar olursa özgürlüğümüzü kaybedeceğimizden korkuyoruz... bu korkudan dolayı da hizmet ya da ahlaki konulara göre seçim yapamıyoruz...
hukuk otursa iktidara kim gelirse gelsin insanlar kendi hürriyetlerinden korkmaz, kendi şahsi hayatında şeriatı yaşamak isteyen hürce yaşar ya da yaşamak istemeyen hürce yaşar, açılmak isteyen kapanmak isteyen, istediği gibi giyinip yaşamak düşünmek yazmak isteyen... vs. kısaca kendi olmak isteyen kendi olur rahatça....
işte ancak böyle bir ortamda insanlar kimliklerine, sınıflarına göre oy atmaz çünkü bir korkuları kalmaz.... işte o zaman insanlar sadece yapılan hizmetlere göre oy atar....
bir de baksan herkes demokrasiyi isterim diyor ama herkes birbirine engel olduğu için kimse bir şeyi başaramıyor...
|