Konu: Adolf HITLER
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-11-2014, 05:29   #52
Kullanıcı Adı
zülcenaheyn
Sağlıklı bir iletişim için öncelikle yazdıklarımı kale almanız gerekiyor. Cevap vermemişsiniz diyerek sözlerimi geçiştirmeniz hem hoş değil hem de anlamaya yönelik değil. Açıklamalarımı ciddiye alsanız aslında cevabını çok net verdiğimi görürsünüz.

Fikrinizin temsilinize gelirsek. Eğer her insan bir ülkede kendi fikrini dile getirme ve yaşama özgürlüğüne sahip olursa o insan kendini kendi fikrinde bir siyasi akımın iktidarını isteme gibi bir zorunluluğa girmez. Sizin kendi fikrinizde bir akımın iktidar olmasını isteme sebebiniz muhtemelen başka bir fikrin iktidar olması halinde kendi fikrinizin özgürlüğünün kısıtlanması ihtimali olacaktır. İşte ben de diyorum ki gerçek bir demokratik hukuk devletinde böyle bir tehlike olmaz.

Evet, ülke çapında insanlar sizin bahsettiğiniz analize göre oy atıyor ve kamplaşıyor olabilirler ama bu benim bahsettiğim analizin gerçeğini değiştirmez.

Neden AKPye oy vermem gerektiğini enteresan bir şekilde açıklamışsınız. 1908'den itibaren tarihi alıp 2014e çekip, bugünü geçmişle kıyaslamışsınız.

Benim mantığıma göre 100 sene öncesi ile bugün kıyaslanarak bugünküler pohpohlanamaz.

2002'de olsak AKP'ye atardım ama 2015'e geliyoruz, partiyi kendisi ile kıyaslamak durumundayız.

Ayrıca bir konuya da parmak basmak lazım: Türkiye demokrasiye geçmiş ama bunu cuntalar yüzünden sürdürememişti, AKPnin büyük başarısı cuntalar devrini bitirmiş olmasıdır, Türkiye demokratik istikrarını kanıtladı, şimdi Türkiyenin başarması gereken şey darbe falan olmadan kendi iradesi ile demokratik yollardan iktidarı değiştirebilmek ve hukuğunu düzeltebilmek yani eğer başka bir parti iktidar olduğu zaman dindarlar ve kürtler yeniden zor duruma düşerse bu AKP'nin suçu olacaktır çünkü AKP şu anda bunu düzeltmek zorundadır yani öyle bir düzenleme yapacak ki iktidarın her istediğini yapamaması gerekiyor ve her iktidar olan ezici olamaması gerekiyor.

Sadece güneydoğuda özerklik ilan edenlerden ve AKPlilerin çözüm sürecine mahkum değiliz ve Ecevit de bunu denedi diyerek topu taca atanlardan rahatsız değiliz aynı zamanda cumhurbaşkanlığı sonrasına fezlekelerin açılmasını erteleyerek bizi bekletenlerin daha sonra işi daha da erteletmesine ve 4 bakanı açığa almalarına rağmen hala sorgulamaları ertelemelerinden de rahatsızız.

Yani hizmet ve ahlak konusunda kusurlar var.

Bu uzayan iktidarın yozlaşmasıdır. İyi işler yapmaları reddedilemez ama uzayan iktidar yozlaştırdı. Olabilir yani. Bunlar insan. Ama babamızın oğlu da değil yani, bir çıkarımız yoksa eğer gördüğümüzü söylemek boynumuzun borcu. Ben kendimi kandıramam şahsen.
zülcenaheyn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla