Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-16-2014, 22:21   #6
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
zülcenaheyn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Açtığım konu açısından yetenekli konuşmacılar (hatip) ile iktidar olup bu iktidarı sürdürme örneği CHP'den çok AKP'ye uyuyor.

CHP ne yetenekli konuşmacılar ile iktidar olmuş ne de bununla bu iktidarı sürdürmüş.

Resmi kemalist tarihin yalanları konusundan bayrak konusu ayrı bir konu başlığıdır.

AKP'ye gelirsek otoriter lider, yetenekli konuşmacı (hatip) demagoglar ve bu yolla iktidar olup bunu sürdürmek Goebbels'li Nazi Partisi'ne daha çok benziyor.

Yani bu konuda benzetme yapmaya niyetim yoktu ama sırf CHP'yi kötülemek için komik bir benzetme yapılınca, şahsen bu benzetmenin CHP ile alakası olmadığını ama AKP'ye de cuk diye oturduğunu belirtmek istedim.
Türkiye'nin 1908 yılında çok partili sisteme geçtiğini biliyor musunuz? Türkiye'de 1908 ve 1912 yılında çok partili seçimlerin -her ne kadar 1912 seçimi İttihatçıların sopalı seçimi olsa da- yapıldığını biliyor musunuz? Türkiye'de çok partili sisteme 1946 yılında geçildiğini zanneden -CHP'nin hile yaptığı hileli 1946 Genel Seçimi- çok kişi vardır. CHP; demokrasimizi, çok partili seçim sistemizi çaldı ve Türkiye'yi 27 sene gayrimeşru tek parti diktatörlüğüyle (1923-1950) yönetti.

Evet, CHP iktidara yetenekli konuşmacılarıyla gelmedi; kaba kuvvetle, silah zoruyla halkın iktidarını gasp ederek geldi. Fakat CHP, iktidarını sürdürmek için Türk Milleti'ne baskılar, zulümler yaptı, her türlü; yalanı söyleyip, iftirayı atıp, kara propagandayı yapıp halkı kandırmaya çalışarak iktidarını devam ettirmeye çalıştı.

CHP'nin,
Osmanlı'dan devraldığımız Türk Bayrağı'nı Goebbelsvâri propagandayla 5 köşeli yıldız değilmiş de sanki 8 köşeli yıldızmış gibi gösterdiğini söylememi komik benzetme olarak nitelemenizi garipsedim. Bu hiç de komik bir benzetme değildir. Türk'ün kültüründe bayrak çok önemli ve kıymetlidir. Bizde Kur'an-ı Kerim de bayrak da kutsaldır. Türk Bayrağı, bayrağımız o kadar kıymetlidir ki, bayrağımızdaki o 1 hilâlin (İslam hilâli) uğruna vurulup tertemiz alnından yatan nice Mehmedler, o 1 hilâlin uğruna batan nice güneşler olmuştur ve olmaktadır.

Konu Cihannur tarafından (11-16-2014 Saat 22:24 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla