11-17-2014, 18:52
|
|
|
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı
Arkadasim, su sözlerin yalnizca ilk iki satiri sana hitaben yazilmisti.
Dini meselelerde, özellikle sahabe efendilerimizden yapilan nakillerde kaynak sormak usulden ve adettendir. Ayrica bu tür paylasimlarda kaynak vermekte , anlatilan hadisenin sahihligi acisindan elzemdir. kaynaktan maksat hangi tweetten aldiginiz degildir. Hangi islami litarütürde bu olay mevcuttur...yoksa kelin melhemi olsa kendi basina sürer babindan verdigin linktede herhangi bir kaynaga raslamadim. Neyse...
Yazinin ilk iki satiri haricindeki diger bölümüde senin disinda, malum olan bir kesimin sn. c.baskanimizi hedef alan propagandasina sitayis amacli yazilmisti ki bakiyorumda o sözleri üzerine almissin...ne diyelim, yarasi olan gocunur.
Hadisedeki sahabe efendilerimizin sözleri basimiz gözümüz üstüne. Onlarin sözü üzerine söz olamaz.
EbuZer R.A. bu hadiseden anlasilacagi üzere müslümanda olmasi gereken bir haslete isaret buyuruyor.
Mademki öyle,
Hazreti Süleyman bir peygamber oldugu halde dünya tarihinin en muhtesem sarayindan hükmetmistir. Islam tarihinde her zaman övüncle bahsettigimiz endülüs devleti bastan sona mimarisiyle, sanatiyla avrupanin en muhtesem saraylarina ve camiilerine sahip olmustur. Aziz istanbulumuz, adeta bu sehrin varligini simgeleyen saraylarimiz, topkapi, dolmabahce...yada camilerimiz. yedi tepeyi süsleyen o muhtesem Selatin camiileri. Bir süleymaniye, fatih, selimiye, bayezid, sultanahmet camiileri yerine gayet sade birer camiiler yapilamazmiydi?
Halbuki iddia ediyorum hepimiz bu kültür ve tarihi miraslarimizla gurur duymuyormuyuz? Hangi birimizin aklina bunlari sorgulamak geliyor?
Kaldiki sosyal faydalarinin yaninda maddi faydalarini nicin konusmuyoruz?
Bir topkapi yada dolmabahce adeta birer darphane gibi her sene milyonlarca lira gelir getiriyor....
Yurt disindan bir misafir istanbulda acaba nereleri görmeye gidiyor dersiniz?
Bugünün ak sarayi nicin yarinin topkapisi olmasin?
Rapor istemiyorum. Bu durumun izahini yapsan yeterlidir.
|
Bu nasil bir tevil ya.
.
|
|
|