Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-27-2014, 22:02   #5
Kullanıcı Adı
zülcenaheyn
Bunu eğer Hakan Bayrakçı söylemişse kimsenin bu söylemi hemen geçiştirmemesi gerektiğini söylerim.

Bu adam açık açık siyasi görüşlerini açıklıyor fakat siyasi çizgisi ile işini asla karıştırmıyor.

En çok küfür yediği insanlar CHP'liler olmuştur çünkü her seçim öncesi anket sonuçlarını CHP'ye zarar vereceğini bilmesine rağmen açıklamıştır.

Ve şu anda SONAR Türkiye'nin en iyi anket kurumudur. Yani en fazla bir puan ya oynuyor ya oynamıyor.

Ve son seçimlerde de Bayrakçı'nın SONAR'ı rekor kırmıştır. Net biliyor seçim sonuçlarını.

O yüzden AKP 2015'te %40'ın altında oy alacak diyorsa korkun.

Ben o %10 eksilen zümrenin içindeyim.

CB seçimlerinde Erdoğan'a oy attım, son genel seçimde de AKP'ye oy attım fakat artık rahatsız olduğum için tepki olarak İstanbul seçimlerinde Sarıgül'e oy attım, Kadıköy'de AKP'ye attım.

Ama bundan sonra AKP'ye oy atmayı düşünmüyorum.

Her partideki oy oranları o partilerde betonlaşmış değildir. Betonlaşmış olanlar vardır ama azınlıktır. Oylar kayabilir. Zaten özellikle partilere değil liderlere oy atılır. Erdoğan'ın zaferi AKP'nin hezimetidir bu yüzden de CB seçimlerinde.

Yeni partilere bu manada gerek yoktur sadece yeni insanlara ihtiyaç vardır.

SONAR anket seçimlerinde eğer Anadolu Partisi AKP'nin 12 senede değiştirmediği anti-demokratik %10 barajına yetişirse ANAPARTİ'ye yani Emine Ülker Tarhan'a oy atacağım. Yeni bir merkez parti olma iddiasında bir umut olmuştur ANAPARTİ. MHP'yi düşünüyordum ama vazgeçtim ve bu partinin bir umut yarattığını düşünüyorum.

Ayrıca korkuların da lüzumu yoktur. İslam davası denilerek dinimizin kirletildiğini düşünüyorum. Saraylar, araçlar, uçaklar, gemiler, paralar, rantlar, vs. ile dinimizi yan yana getirenlerden tiksindim. Ve diktatörlüğe de bir gidiş var. Bunun bitmesi lazım.

Korkuların lüzumu yok çünkü bu saatten sonra artık herkes milletimizi anlamıştır. Kimse kimsenin başörtüsüne, inancına, kültürüne, etnik kökenine, diline karışmaz, karışamaz ve karıştığı an zaten milletimiz onları seçmez.

Bu yüzden ANAPARTİ bir umuttur. %10 barajını aşarsa bu parti otomatikman 60 mebus alıyor ve AKP'nin tek başına iktidarı imkansız hale geliyor.

Yani CHP, MHP, HDP gibi partilerin iktidarı hayaldir ve AKP'nin tek başına iktidarını engelleyecek tek olanak da bir partinin barajı aşmasıdır. Baraj aşıldığı anda koalisyon hükumeti mümkün olacaktır ancak.

Bu millet kukla başbakan sevmez. Bu çok açık. Parti başında Erdoğan'ın olmaması, Kobani, saraylar, vs. gibi birçok olaydan dolayı halk bıkmıştır ve bu yüzden AKP oy kaybetmiştir.

Kukla başbakanla da bu işin yürümeyeceği tarihimizden bellidir. Bakın ANAP'lı Turgut Özal örneğine. Özal cumhurbaşkanı oldu, arkasına bir kukla başbakan bıraktı, sonra ANAP eridi gitti; sonradan DP olan DYP ile birleşti ve şimdi adını duyan yok.

Özal CB olunca ANAP nasıl eridi ise Erdoğan CB olduğundan aynen AKP de bu yolla eriyor.

Sadece bundan dolayı değil.

Özalsız ANAP sendromu gibi AKP uzayan iktidarın yozlaşması sendromuna da tutulmuştur ve buna da örnek DP'dir. DP büyük hizmetler verdi fakat maalesef halk kutuplaştı. Darbecilere elbette lanet olsun fakat öz eleştiri de ŞART!!!!

Konu zülcenaheyn tarafından (11-27-2014 Saat 22:23 ) değiştirilmiştir..
zülcenaheyn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla