11-28-2014, 02:16
|
|
|
Alıntı:
zülcenaheyn Nickli Üyeden Alıntı
O yüzden AKP 2015'te %40'ın altında oy alacak diyorsa korkun.
Ben o %10 eksilen zümrenin içindeyim.
Ama bundan sonra AKP'ye oy atmayı düşünmüyorum.
SONAR anket seçimlerinde eğer Anadolu Partisi AKP'nin 12 senede değiştirmediği anti-demokratik %10 barajına yetişirse ANAPARTİ'ye yani Emine Ülker Tarhan'a oy atacağım. Yeni bir merkez parti olma iddiasında bir umut olmuştur ANAPARTİ. MHP'yi düşünüyordum ama vazgeçtim ve bu partinin bir umut yarattığını düşünüyorum.
Bu yüzden ANAPARTİ bir umuttur. %10 barajını aşarsa bu parti otomatikman 60 mebus alıyor ve AKP'nin tek başına iktidarı imkansız hale geliyor.
Yani CHP, MHP, HDP gibi partilerin iktidarı hayaldir ve AKP'nin tek başına iktidarını engelleyecek tek olanak da bir partinin barajı aşmasıdır. Baraj aşıldığı anda koalisyon hükumeti mümkün olacaktır ancak.
Bu millet kukla başbakan sevmez. Bu çok açık. Parti başında Erdoğan'ın olmaması, Kobani, saraylar, vs. gibi birçok olaydan dolayı halk bıkmıştır ve bu yüzden AKP oy kaybetmiştir.
Kukla başbakanla da bu işin yürümeyeceği tarihimizden bellidir. Bakın ANAP'lı Turgut Özal örneğine. Özal cumhurbaşkanı oldu, arkasına bir kukla başbakan bıraktı, sonra ANAP eridi gitti; sonradan DP olan DYP ile birleşti ve şimdi adını duyan yok.
Özal CB olunca ANAP nasıl eridi ise Erdoğan CB olduğundan aynen AKP de bu yolla eriyor.
|
Görüşleriniz hakkında madde madde yorumlarda bulunayım:
1- Türkiye'de ekonomik kriz ya da benzeri bir sarsıcı durum olmadığı takdirde AK Parti'nin oyunun % 45'in altına düşmeyeceği ve 2015 Genel Seçiminde AK Parti'nin en az % 45'ler civarında oy alacağı kanaatindeyim.
2- Emine Ülker Tarhan'ın kurmuş olduğu Anadolu Partisi'nin, 2015 Genel Seçimine katılıp katılmayacağı belirsizdir. Çünkü genel seçime 6 ay kadar bir süre kalmıştır ve bildiğim kadarıyla seçime katılabilmek için seçimden en az 6 ay önce Türkiye'de illerin ve ilçelerin en az belli bir bölümünde örgütlenme zorunluluğu vardır. Bu durumda eğer 2015 Genel Seçiminin 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacağına karar verilrse, Anadolu Partisi'nin en geç 7 Aralık 2014 tarihine kadar seçime katılmaya hak kazanacak kadar örgütlenmesini tamamlaması gerekmektedir ve bunun içinde bir hafta on gün kadar kısa bir süre kalmıştır.
3- Eğer Anadolu Partisi genel seçime katılabilse bile, Emine Ülker Tarhan'ın güçlü bir rüzgâr yakalayabileceğini zannetmiyorum. Eğer Biçare Sarıgül, TDH'yi partileştirip seçime katılsaydı, o, güçlü bir rüzgâr yakalayabilir ve belki de % 10 barajını zorlayabilirdi. Anadolu Partisi için ise böyle bir şeyi öngörmüyorum. Anadolu Partisi için en iyi sonuç % 3'ün üzerinde oy alıp hazine yardımı almaya hak kazanmak olur.
4- Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AK Parti), ANAP ya da DYP ile kıyaslarsanız yanlış yaparsınız. Türkiye'de 1908 yılından bugüne kadar siyasi hayatımızda çok sayıda siyasi parti gelip geçmiştir ama onların hiçbiri bir AK Parti değildir. AK Parti, Türk Siyasi Tarihi'nin; en iyi, en doğru ve en başarılı siyasi partisi olduğu gibi, aynı zamanda da en efsane siyasi partisidir. AK Parti, Demokrat Parti Efsanesini geride bırakarak tarihimizin en efsane siyasi partisi olmuştur. Böylelikle Demokrat Parti efsanelikte 2. sırada yer almıştır.
5- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nu da Mesut Yılmaz ya da Tansu Çiller ile kıyaslamanız doğru olmaz. Türkiye'nin önemli ve değerli profesörlerinden ve entellektüellerinden biri olan Ahmet Davutoğlu, kimsenin kuklası değildir ve böyle bir zilleti kabul etmeyecek kadar karakterli bir insandır.
6- Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde; Anasol-M'nin batma durumuna getirdiği ekonomiyi toparladı, Türkiye'nin IMF'ye olan 23.5 milyar dolar civarında borcunu sıfırladı, faizlerin epey düşmesini sağladı, ülkemizin milli gelirinin ve kişi başına düşen milli gelirimizin 3 kata kadar artmasını sağladı, yapmış olduğu; duble yollarla, konutlarla, dersliklerle, ünivesitelerle ve benzeri olağanüstü ve muhteşem hizmetlerle Türkiye'nin gelişmiş ülkelerin gelişmişlik seviyelerine yaklaşmasını sağladı. Erdoğan Dönemi, Türk Siyasi Tarihi'nin en iyi ve en başarılı dönemi oldu Allah'a şükürler olsun. Davutoğlu Dönemi'nin, Erdoğan Dönemi'nden daha başarılı bir dönem olacağı kanısındayım. Çünkü Erdoğan, kendisine bırakılmış olan enkazı kaldırdı, ekonomiyi rayına oturttu, kışlasından çıkmış olan ordumuzu kışlasına soktu, Ergenekon Terör Örgütü'nü ve Balyoz Cuntası'nı etkisiz hâle getirdi, Gezi Kalkışması'nı ve Dostmodern Paralel Kalkışma'yı bastırdı ve nihayetinde Davutoğlu'nun önüne Türkiye'yi 10 yıl içinde gelişmiş ülke yapabilme şartlarını bütünüyle hazırladı.
Zor bir 12 yılı (Erdoğan Dönemi) geride bıraktık. Önümüzde ise 2023 yılı hedeflerimize ulaşmada geride bıraktığımız 12 yıla göre daha kolay bir 10 yıllık dönem (kısmetse Davutoğlu Dönemi) bizi bekliyor. Önümüzdeki 10 yılda; Erdoğan'ın liderliğinde, AK Parti iktidarında, Davutoğlu Dönemi'nde Allah'ın izni ve inayetiyle Türkiye uçuşa geçecektir.
7- AK Parti'nin tek başına iktidar olmasının kolay kolay engellenemeyeceği kanaatindeyim. 2015 Genel Seçiminde de AK Parti tek başına iktidar olacaktır inşaallah.
Bakın, aşağıda; 2002, 2007 ve 2011 Genel Seçimlerinin sonuçlarını gösteren seçim haritalarına yer veriyorum. 2015 Genel Seçiminde de işte bu aşağıdaki seçim haritalarına benzer bir seçim haritasıyla karşı karşıya geleceğimizi düşünüyorum. İnsanlar gece yatıp sabah kalktıklarında oy verdikleri siyasi partiyi değiştirmiyorlar. AK Parti, doğru olan siyasi çizgisini koruduğu ve ekonomimizi de iyi götürdüğü müddetçe oylarını büyük ölçüde koruyacaktır inşaallah.
2002 Genel Seçimi Sonucu

2007 Genel Seçimi Sonucu

2011 Genel Seçimi Sonucu

Bu şarkı burada bitmez. Bizi izlemeye devam edin.
Konu Cihannur tarafından (11-28-2014 Saat 02:28 ) değiştirilmiştir..
|
|
|