Arkadaşım, bana mı anlatıyorsun CHP kesimini? Bu kendi öz benliğinden nefret etme, aşağılık duygusunu derinden hissedip kendisini aşağı gören Batı'nın nefretini kendisinden, ait olduğu Türk halkına yansıtmasını, vs. ben bunları hep görüyor ve bu noktadan yazıp paylaşıyorum.
Fakat bu kesimde bu kadar sert olmayan, kararsız olan ve laik olsa da İslam'a meyili olan kesimler var. Eğitimli, entelektüel, laik kesimin İslamiyet ile iletişim kurabildiği alan tasavvuf alanıdır, oradan yola çıkıp İslamiyetin şerri hükümlerini kalben kabul noktasına kadar gelebiliyorlar ki ben şahidim ve öncelikle kendimden ve çevremden şahidim.
Bu konular bir yana, Türkiye'nin muhalefet eksiği var dedik, demokrasiyi ve özgürlüğü hazmedip artık ona göre konumlanmaları gerekiyor dedik fakat muhalefetin bunu hazmetme sürecinden önce muhalefetsiz kalan iktidar yozlaşmıştır.
Muhalefeti yeteri kadar eleştirdim ve tek parti devrini de yeteri kadar eleştirdim ama şimdi daha önemli bir problem varken tek parti devri ile uğraşmak abesle iştigal çünkü bugün yozlaşan bir iktidar var. Bunları da söyleyeceğiz elbette. Ağzınızdan da cımbızla laf alınıyor, o kadar konuştuk, şimdi söylüyorsunuz Erdoğan otoriter, dershane konusu anti-demokratik, vs. diye. Başta bunları söyleseniz ikiyüzlülükle suçlanmazdınız.
Başta sevdiğimiz birini fazla benimseyince onun eleştirilmesi bizim canımızı yakar ama hataları göremeyiz. Ama "siyasetçiler babamın oğlu değil" diyerek haksızlıkları analiz ederseniz hakka hukuka daha çabuk varırsınız. Size tavsiyem bu hassasiyeti kazanmaya bakmak.
|