Yahu cemaatçi değilim deyip hala temelsiz bir şekilde Cemaat'i savunmaya çalışıyorsun!..
Cemaat Gezi'ye destek vermedi demen de yanlış..
Gülenciler Gezi sürecinde ilk defa Erdoğan'a sert ve açıktan eleştiriler yapmaya başladılar.
Erdoğan Gezi'deki vatan haini teröristlere ''çapulcu'' derken Fetullah Gülen bunlara çapulcu denmesini yanlış bulduğunu söyledi ve böylece gezi teröristlerine üstü kapalı destek verdi.
Ayrıca gezi olaylarını ateşleyen çadırların yakılmasının ve eylemcilere başta gereksiz ve aşırı şiddet uygulanmasının sorumlusunun o zaman İstanbul'da görev yapan Ramazan Emekli gibi paralelci (gülenci) polis müdürleri olduğu da ortaya çıktı.
hükümet ile cemaat arasındaki ilk büyük kırılma da 7 Şubat 2012 de (Gezi'den bir buçuk sene önce) Gülen Örgütünün, Hakan Fidan'ı tutuklama girişimi ile oldu.
Gülenciler Hakan Fidan'ı içeri atarak devletin en önemli kurumu olan ve daha önce ele geçiremedikleri MİT'i de ele geçirmeye çalıştılar. Ama başaramadılar.
Sonra Gezi'de bazı Gülencilerin gezicilere üstü kapalı desteği , tayyip Erdoğan'ın ise gülen örgütünün insan kaynağını kurutmak ve insanları dershane yükünden kurtarmak için dershaneleri kapatma girişimi ve buna karşılık gülen örgütünün polis ve yargıdaki adamları ile 17-25 aralıktaki hükümeti devirme girişimleri bu kırılmayı savaşa çevirdi.
ben 8 sene Gülencilerin okullarında okumuş , dershanelerine gitmiş birisiyim. yani Fetullah Gülen'i ve Cemaatini sevecek olsam onların içindeyken severdim. bana boşuna Gülencileri anlatma. 
Konu Özgür Suriye tarafından (04-28-2015 Saat 15:44 ) değiştirilmiştir..
|