Kur'an'ı Kerim'in artık bugün için kesinlikle orta zekalı bir insan ancak anlayabilecek seviyede olduğunu düşünüyorum. Altı kurtarmaz. Çünkü Kur'an'ı Kerim'in bana göre son 300-400 yıldır çok boşlandığını, asıl içeriğinden kopulduğunu ve şekilci bir hale bürünüldüğünden Kur'an bilinci ve kültürü insanlardan nerdeyse tamamen gitti. Etrafta Kur'an'ı Kerim'e mantığı ile ve içeriği ile hakim kimseler kalmadı.
Öyle ki, bazı hocalar var Tv'lere çıkıyor mesela çıkıp diyor ki işte bir Hristiyan'ın asla cennete gitme şansı yok, mümkün değil, "Hak din Kur'an'dır gerisi yalandır" tarzı cümleleri kuruyor. Kim olduğunu dini hocaları dinleyen anlamıştır. Yahu kardeşim hiç mi Kur'an okumadın, İlk başlarını okuyaydın bari demek Kur'an'a hiç başlamamış olmalısın bunu demek için.
"Müminler, Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sabiilerden kim Allah'a ve ahiret gününe inanır ve iyi hareketlerde bulunursa onların Rableri katında elbette mükafatları olacaktır. Onlara bir korku da yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır." Bakara/62
Kur'an'ın yıllarca bana göre içerik anlamında boşlanmış olması, kulaktan dolma bilgiler ile İslamiyet toplum içinde uygulanmış, kimse kendi açıp okumamış, Cami hocasına yada etrafında dini olarak örnek gördüğü kişiyi örnek alarak dini yaşamıştır. Bu böyle süregelip gitmiştir bizim toplumumuzda artık son 300 yılda bu kulaktan dolma bilgiler o kadar saçmalamaya başlamış o kadar aptal noktalara ulaşmıştır ki. Kur'an'ın tam zıttı düşünceler , Kur'an mış gibi millete kakalanmaya başlanmıştır.
Kur'an'ın din ve vicdan özgürlüğü verdiği yer, Kur'an'ın hiçkimseye baskı yapmayın, hiçkimseye zorla Müslüman olması içi baskı yapmayın, biz zaten istesek hepinizi tek 1 millet tek bir ümmet yapardık demesine rağmen. Hala kendi bacağından asılacağını anlayamamış Laiklik çok farklı birşey söylüyormuşcasına düşman olanlar var.
|