Alıntı:
Özgür Suriye Nickli Üyeden Alıntı
Başkanlık sistemi gelmesin diye Davutoğlu bilerek mi hdp Nin barajı geçmesine yardım etti diye düşünmüyor değilim.
Tabi bazı hesaplara göre; hdp barajı geçse de tek parti iktidarı kıl Payı da olsa devam edecekti..
|
Al sana başkanlık sistemi! Farzet ki başkanlık sistemindeyiz ve Erdoğan şimdi başkan (Başkan Erdoğan) ve milletvekilliği seçimi yapıldı. AK Partili Başkan Erdoğan'ın partisi AK Parti 258, CHP 132, MHP ve HDP ise 80'er milletvekili çıkarttılar. Hadi bakalım bu tablodaki bir Türkiye'yi yönetsin yönetebiliyorsa Başkan Erdoğan! Hadi bakalım, partisinin (AK Parti) salt çoğunluktan az sayıda milletvekilliğiyle (258 milletvekili) TBMM'den 1 yasa çıkarttırabilsin çıkarttırabiliyorsa Başkan Erdoğan! Hadi bakalım her sene Türkiye bütçesini TBMM'deki salt çoğunluktan az sayıdaki milletvekiliğiyle (258 milletvekili) yasalaştırabilsin yasalaştırabiliyorsa Başkan Erdoğan! Böyle tablodaki bir meclis yapısında ne 1 yasa çıkarttırabilecek ne de her sene Türkiye bütçesini yasalaştırabilecek gücü olur Başkan Erdoğan'ın! Prof. Dr. Burhan Kuzu'nun 'zavallı Obama' tabirine cuk oturan meclis tablosu oluştu 7 Haziran 2015 Genel Seçimi sonrasında. Eğer Erdoğan böyle bir meclis tablosunda başkan olsaydı, meclisinden yasa çıkarttıramayan, istediği bütçeyi meclisten geçirtemeyen zavallı Başkan Erdoğan durumuna düşecekti Allah korusun.
Çift başlı başkanlık sisteminin Türkiye'ye uygun olmadığını ve Türkiye'ye faydadan çok zarar getireceğini biliyorum da bilerek karşı çıkıyorum. Başkanlık sistemine karşı çıkmakla ne kadar haklı olduğum 7 Haziran 2015 Genel Seçimiyle birlikte apaçık ve reddedilemez bir biçimde görüldü Allah'a şükürler olsun.
Konu Cihannur tarafından (07-12-2015 Saat 20:03 ) değiştirilmiştir..
|