Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-23-2015, 23:44   #20
Kullanıcı Adı
MEÇHUL ADAM
Alıntı:
ak61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dostum dedemin babası Mustafa Kemal'i Samsun'da ilk karşılayanlardan bizde az çok biliyoruz Mustafa Kemal'in kim olduğunu. Bana kalkıp da Türk Bayrağı Kurtuluş Savaşında yerden şekil aldı gibi yalan tarihe atfetsen tamam hadi derim, Abartma ve fason tarih çok çünkü. Ama Mustafa Kemal'e din düşmanı demek gaflettir. Bu adam tekke zaviyeleri kapattıysa, imam hatipleri kurdu. Bu dini konuştuğumuz gibi okuyalım diye tefsirine katkıda bulundu, yahu ben hala görüyorum toplumumuz din konusunda çok cahil, internette dua paylaşan, bu Tweeti bu mesajı 1000 kişiye gönder şukadar sevap kazan gibi saçmalıklara inanan cehalet hala var. Ben demiyorumki asılan 10 larca din adamının hepsi doğrudur hepsi doğru karardır. Doğrusuda vardır yanlışıda. O insanlar ne kadar din adına doğru iş yapıyordu yapmıştı ki onları asan din düşmanı olsun? Bak video uzun izleyemicem ama benim sallama bilgi verdiğim yok. Ezanın Arapça okunmasının yasaklanması 1942'dir. Atatürk varken Arapça okunması tercihe bağlıydı. Ayrıca ezanı Türkçe okutmak din düşmanlığı değil, milliyetçilik ile düşülmüş bir hatadır. Benim bir ideolojim yok bilincimin altıda üstüde temiz açık Allah'a şükür. Bana bunca özgürlüğü getirmek istemiş Türklüğü ve Türk Milletini yücelten bu adama saygı duymak ve sevmek, kendisine dua etmekten başka tercihim olmaz. Sen kendini haklı görüp uslup değiştirmeye başladın böyle yapacaksan hiç yazma. Sallamak uydurmak felan kusura bakma ama adam gibi tartışıyorsan tartış.
Ah kardeşim ah!..Dedim ya, biz hakikatleri gün yüzüne çıkarırsak hiçbirine inanmayacağınızı zaten biliyorduk..Senin bu durumun şuna benziyor ki artık bunu iyice idrak etmelisin.Sen yine atanın yolunda yürü, yine biz Kur'an ile sana cevap vereceğiz ki biraz düşünebilesin.Lakin size ayetlerin tesir etmediğini de biliyoruz.Her ne kadarda olsa biz yine hak ve hakikatler yazmaya devam edeceğiz.

Onlara, "Allah'ın indirdiğine uyun" dendiğinde: "Hayır! Biz, atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız." derler. Peki, ataları bir şeye akıl erdiremiyor, doğruya ve güzele ulaşamıyor idiyseler!..."" ( Bakara / 170 )
"" Onlara, Allah'ın indirdiğine ve resule gelin dendiğinde şöyle derler: "Atalarımızı üzerinde bulduğumuz şey bize yeter." Peki, ataları hiçbir şey bilmiyor, doğru yolu bulamıyor idiyseler de mi? "" ( Maide / 104 )
"" Böylelerine, Allah'ın indirdiğine uyun dendiğinde şu cevabı verirler: "Hayır, biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız." Peki, şeytan onları, alevli ateşin azabına çağırmış olsa da mı? "" ( Lokman / 21 )

"Ben size atalarınızı üstünde bulduğunuz şeyden daha doğru olanını getirmiş olsam da mı?" Onlar da demişlerdi ki: "Doğrusu biz, kendisiyle gönderildiğiniz şeye kafir olanlarız." (Zuhruf Suresi, 24)

Evet, ben size Hak ve haikati elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.Buna göre istersen sen yine atanın (Mustafa Kemal'in) yoluna devam et, biz de Rabbimizin yoluna..Bakalım ahirette kim kârlı çıkacak?MERAK ETMEYİN, SİZİN GÖZÜNÜZÜ AHİRETTE AÇTIRDIKLARI ZAMAN UYANACAKSINIZ AMA NAFİLE!.HALİNİZE ÇOK ACIYORUZ.O KISA VE EHEMMİYETLİ ÖMRÜNÜZÜ HEBA ETMEYİN.ÇÜNKÜ AHİRETE VARDIĞINIZDA SEVDİKLERİNİZLE BERABER OLACAKSINIZ.BU İSTER CENNETLİKLERDEN OLSUN, İSTERSE CEHENNEMLİKLERDEN OLSUN, FARKETMEZ.ONA GÖRE KENDİNİZE BİR YOL ÇİZİNİZ.

Hak ile bâtılı birbirinden ayıramayanın gözü ahirette de kör olur.Bu ise, ahirette sizin için en büyük kayıp ve felakettir.Keşke bunun farkına bir varabilseniz.Sizlere,Hak ile bâtılı birbirine karıştırmadan ömrünüzü tamamlamanızı tavsiye ediyorum.Zira, ömür kısa, yol uzun..Yollarda bir çok şeytani tuzaklar ve engeller var.Bunları aşmanın yolu, basiretinizin açılması ve şuurlu İslami yaşam ortamını yakalamanızdır.Gaflet ve cehalet ahirette mazeret kabul edilmeyecektir.Bu, böyle biline!..

İşte insanlar atalarının dinine olan bu körü körüne bağlılıkları nedeniyle Kur'an ayetlerindeki hükümleri görmezden gelir ve Allah'ın vahyini göz ardı ederler. Dünya hayatının ne kadar kısa olduğunu, birkaç on yıl sonra ölüp kefene sarılarak toprağın altına gömüleceklerini ve Allah Katında tüm yapıp ettikleriyle hesaba çekileceklerini akıllarına dahi getirmezler.

Allah Kuran'da, "Evet, Biz onları ve atalarını yararlandırdık; öyle ki, ömür onlara (hiç bitmeyecekmiş gibi) uzun geldi..." (Enbiya Suresi, 44) ayetiyle hakkıyla iman etmeyenlerin bu büyük yanılgılarını bildirmektedir. Ölümden kaçan bu insanlar, Allah resulüne uymadıkları için çok büyük bir yıkıma uğrayacaklarını düşünmeyerek büyük bir gaflet içinde yaşamaktadırlar.

Konu MEÇHUL ADAM tarafından (09-24-2015 Saat 00:01 ) değiştirilmiştir..
MEÇHUL ADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla