11-19-2015, 18:29
|
|
|
Galatasaray, Cesare Prandelli'yi kovdu

Galatasaray Yönetim Kurulu, Teknik Direktör Cesare Prandelli'yi kovdu. Peki Cesare Prandelli ne kadar tazminat alacak?
Galatasaray, İtalyan teknik adam Cesare Prandelli'yi kovdu. Bütün yönetim kurulu üyeleri Prandelli'nin gönderilmesi için 'evet' dedi. Peki Prandelli ne kadar tazminat alacak?
Dün akşam 16:45'te Gayrettepe'deki Point Otel'de başlayan ve 20:00'ye kadar yaklaşık 3.5 saat süren "olağanüstü" toplantıdan İtalyan teknik adamın görevine son verilmesi kararı çıktı.
HERKES KOVALIM DEDİ
Yönetim kurulunda yer alan tüm üyelerin ortak kararı ile Prandelli'nin kovulması yönünde karar alındı.
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, İtalyan teknik adamla yollarını ayırma kararı aldıklarını açıkladı.
NE KADAR TAZMİNAT ALACAK?
İtalyan teknik adama tazminat olarak 2 milyon euro ödeneceği iddiaları gündeme geldi.
Prandelli'nin kovulduğunun kendisine tebliğ edilmesinden sonra konuyu FIFA'ya taşıyıp taşımayacağı ise ilerleyen günlerde netleşecek.
NE KADAR ÖDEME YAPILDI?
Şu âna kadar Prandelli'ye 450 bin euro'luk bir ödeme yapıldığı, içeride 2 milyon euro'luk alacağının bulunduğu öğrenildi. Prandelli'nin sözleşmesinde ayrıca 500 bin euro'luk da bir imaj hakkı maddesi bulunuyor. Galatasaray yönetimi, Prandelli ve avukatı ile anlaşmadan tek taraflı sözleşmesini feshederse oldukça sıkıntılı bir süreç yaşayabilir.
PRANDELLİ'NİN KARNESİ
Cesare Prandelli, Galatasaray'ın başında çıktığı 16 maçta 6 galibiyet aldı. 7 maçta da mağlubiyet alan Prandelli, 3 beraberlik ile Galatasaray'daki günlerini tamamladı.
Sarı-kırmızılıların Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Gaziantespor ile oynayacağı maçta takımın başında kaleci antrenörü Claudio Taffarel'in yer alacağı ifade edildi.
Kaynak
İnternet Spor 28.11.2014
|
|
|