Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı
2017 halk oylamasında evet oranının % 60'ı geçebileceğine ihtimal vermiyorum; çünkü anketlere göre MHP tabanının çoğunluğu hayır oyu kullanacak. Ayrıca AK Parti'nin tabanında kararsız olan bir kesim de var ve bu kesim bugüne kadar evet tarafında olmadığına göre onların seçime katılmama ya da hayır oyu kullanma ihtimali de yüksektir. Halk oylamasında evet çıkarsa evet oranının % 50 ya da % 50'nin en fazla birkaç puan üstünde bir oran olacağı kanısındayım. Anketlere baktığımızda şu anda bıçak sırtı bir durum söz konusu; ama şunu da belirteyim ki evet tarafı biraz daha önde.
|
Az önce Devlet Bahçeli açıklama yaptı, çoğunluğun Hayır diyeceği yönünde iddiaların asılsız olduğunu ve hatta Hayır diyenlerin çok az olacağını söyledi. Siz hangi anketlere baktınız bilmiyorum, benim baktığım anketlerde MHP seçmeni Bahçeli'nin yanında. Hatta buradaki ülkü ocaklarına gittim onlar da Evet diyeceklerini söyledi. Ama eğer siz sosyal medyaya göre bu tahmini yapıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Tanıdığım tüm MHP'li arkadaşlarım evet diyecek. Ak Partililerden de kararsız biri görmedim henüz hiç. Zaten bu konuyu açan şahsın Ak Partili olduğuna nasıl inanıyorsunuz anlamıyorum. Adam hükümetin baştan aşağı bütün her şeyini yanlış bulduğunu söylemiş. Tabiki kendi partisini eleştirebilir ama bu eleştirmek değil çok farklı, komple partinin gittiği yolu yerden yere vurmuş. İsterse TC numarasını versin ben yine de inanmam, bir arkadaşının TC'sini de verebilir sonuçta.