Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-22-2017, 21:19   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
AK Parti'nin yanlış gördüğüm politikalarını ve uygulamalarını eleştiriyorum ve çözüm önerileri de sunuyorum. Forumumuzda AK Parti'yi eleştiren başka arkadaşlar da oluyor. Fakat sadece eleştiriyle kalmak, sadece yanlışı söylemek kanımca yeterli değil. Benim yaptığım gibi yapılarak çözüm önerileri de sunulmalı.

Yaptığım eleştirilere ve çözüm önerilerime bir misal vereyim. Forumumuzda başkanlık sistemini eleştiren, o sisteme karşı olduğumu belirten çok sayıda mesaj yazdım; ama sadece eleştiri yapmakla sınırlı kalmadım, çözüm önerileri de sundum. Başkanlık sistemine karşı çıkarken parlamenter sistemin reforme edilmesi gerektiğini belirttim. Bunun için de iki turlu dar bölgeli barajsız seçim sistemine geçilmesini ve cumhurbaşkanının yetkilerinin azaltılarak sembolik duruma getirilmesini önerdim. Çünkü parlamenter sistem içinde iki turlu dar bölgeli barajsız seçim sistemine geçilirse koalisyon sorunundan büyük ölçüde kurtulunarak tek parti iktidarlarıyla ülkenin istikrarlı yönetimi sağlanır ve bunun yanı sıra cumhurbaşkanının yetkileri de azaltılırsa yürütme içinde iki başlılık yaşanması engellenerek yürütmenin stabilizasyonu sağlanır. Eğer AK Partili yetkililer önerilerimi dinleselerdi başımıza bu sorunlu ve bozuk yeni yönetim modeli cumhurbaşkanlığı sistemini getirmezlerdi ve parlamenter sistem reforme edilerek tıkır tıkır işlerdi.

Konu Cihannur tarafından (10-23-2017 Saat 20:08 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla