Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-21-2017, 17:09   #112
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
ALtindaL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Soylediginiz seye acaba ne kadar inaniyorsunuz? yada ne kadari pratige dokulur? 40 yıldır bizim bu ulkeyi bunun gibi soylemlerle avutan siyasetcilerin tipik bir siyasi onergesidir. Kanada devletinin ulkede yasayan ayrilikci fransizlara uyguladigi calismalari okuyun , latin amerikadaki ayrilikci partilerin nasil ikna yoluyla sisteme dahil edildigini bi arastirin , sizin onermeniz tipik milliyetci cevrelerin iflas etmis bir onermesinden baska bir sey degildir ,

Durum sanki sadece siyasi bi durum mu? işin ekonomik yada sosyolojik durumu yok mu? pkk teror orgutune yada baska bir teror orgutune katılan kisilerin ; aile yapisindan tutun sehirlerindeki atmosfere kadar herseyin titiz bir sekilde incelenmesi gerekmez mi?
Soruyorum simdi size?
40 yildir yakaladıgımız cezaevlerinde bulunan teroristlerle ilgili yada o cevrede yasayanlarla ilgili devletimiz olaya bilimsel bir sekilde yaklasti mi?
universitelerimiz yada dusunce kuluplerimiz ne diye var?
umarim bu konudaki dusunceleriniz zamanla degisir
Kanada'dan misal veriyorsunuz da Kanada'da Fransızların yoğun olarak yaşadıkları Quebec eyaletinin Kanada'dan ayrılmak için 1980 ve 1995 yıllarında iki defa referanduma gittiğini biliyor musunuz? Katalonya'dan da misal vereyim. Katalanların bu sene içinde İspanya'dan ayrılmak için referandum yaptığını biliyorsunuzdur. Quebeclilerin ve Katalanların ekonomik sıkıntı içinde olmadıkları da herhâlde malûmunuzdur.

Bakın çok net bir şey söylüyorum, diyorum ki bu Kürtçülük meselesi ya Kürt milliyetçilerini sistemin içine dâhil edecek politikalar uygulanarak ya da terör yanlısı ve destekçisi ayrılıkçı Kürt milliyetçileri tehcir edilerek çözüme ulaştırılabilir. Kanımca bu meselenin çözüm yolu ancak bunlardan biridir. Sizin başka bir çözüm yolunuz varsa söyleyin. "Kürtçü teröristleri öldüre öldüre bu meseleyi çözeriz" demezsiniz sanırım. Çünkü bu konudaki daha önceki bir mesajımda da belirttiğim üzere Kürtçüler üremeye devam ediyor ve bu yüzden Kürtçü teröristleri öldürmekle onların bitirilmesi söz konusu olmaz. Bu çok açık. Çünkü yeni doğan Kürtçü çocukları arasından kuvvetle muhtemelen yeni Kürtçü teröristler çıkacak ve bu böyle sürüp gidecektir.

Sabit fikirli bir insan değilim. Eğer bir konuda yanlış düşünüyorsam ve o düşündüğüm şeyin yanlış olduğuna ikna olursam o konudaki o yanlış düşüncemi değiştirmekten imtina etmem.

Konu Cihannur tarafından (11-21-2017 Saat 17:12 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla