1948 senesinde Teknik Üniversiteden mezun olduk... 1951 de mezun olur olmaz Motorlar Kürsüsü’ne asistan oldum.öğretim üyeliğine atandık.imtihanların bittiği gün, aynı fakültede Hoca olarak göreve başladık.
Prof. Selim Palavan’la motor dersi vermeye başladık. o gemi fakültesine geçti. tezlerimizi hazırlıyorduk.çok başarılı bir tez oldu.üniversite tarafından Almanya’ya gönderildik. Almanya’da 3 sene kaldık.Deutz motor fabrikasının umum müdürü bizi, davet etti. Motorlar hakkında tezimizi okumuş, beğenmiş ve hayret etmişti.
Almanya’daki motor makalemiz dolayısıyla direktör Flatz, beni davet etti.Almanya leopard tank motorlarını hazırlıyordu.bana başmühendislik teklif ettiler. Teknik Üniversite’ye dönüp* imtihanlarımı verdikten sonra almanyada araştırma başmühendisi olarak görev yaptım.
Almanyada 6 ay kaldım.Batının en gelişmiş tankı “Leopard”ların ateşleme sistemini* programladım
Batı Blokunun en gelişmiş tankı Leopard tankı yüksek savaş etkinlikleriyle, en ağır şartlarda bile görevini yerine getirmeleri, olumlu şöhretinin doğruluğunu ortaya koymaktadır.
Leopard tankları 40 ton ağırlığında, 2 metre 62 santim yüksekliğinde 6 metre 94 santim uzunluğunda ve 3 metre 25 santim eninde 65 kilometre sürat yapabilmektedir. Top menzili 5.500 metredir. Motoru 4 zamanlı sıvı soğutuculu ve değişik tip yakıt yakan V10 tipidir. 4 vitesli hidrolik devirli olup elektro-hidrolik dişlidir.
Almanların 1. Dünya Savaşında ki leopard tanklarının yakıtları donduğu ve çalışmadığı için, en zor hava şartlarında, benzin, mazot, gazyağı gerekirse zeytinyağı ile çalışacak şekilde, ateşleme sistemlerini Erbakan yeniden icat ve dizayn etmiştir.
hocalık yapmak başka, bir sınıfın en çalışkanı olmak başkadır.arkadaşlarına hocalık yapmak bende küçük yaşlarda başlamıştır.İstanbul Erkek Lisesinde hocalarımız “sınıfın en çalışkanıdır” unvanını takmıştır.fizik dersi, hocamız vermediği dersleri, bana hazırlattırıp, anlattırırdı.
Ortaokulu 10 alarak geçmişizdir. imtihanlar müsabaka şeklinde yapılırdı,kitapların yazdığını aynen tekrarlıyordum 7. sınıftaki riyaziye hocamız Sulhi Dönmezer’in babasıydı.dikkat ediyor musunuz bir tek kelime fazla ve eksik söylemiyor. Ben anlatsam böyle anlatamam” diye takdir* ettiğini hatırlıyorum Bütün matematik hocalarının, hususi alakası olmuştur bana.
|