Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-29-2017, 10:01   #5
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Hz zeynebin vefatı*

HZ. ZEYNEP Medine’ye hicretinde Habbâr’ın okuyla çocuğunu kaybeden Hz. Zeyneb in acısı hiç bir zaman geçmedi. Aldığı darbe yıllarca onu rahatsız etti. ölüm sebebi ağrılar, Mekke Fethinden sonra artmaya başladı. Oğlunun vefatı acılarını tetikledi. Yıllardır süren hastalık şiddetlendi.

HZ. ZEYNEP 'in ağrıları arttı başladı. yatağa düştü acılar içinde kıvrandı Kızının hastalığına üzülen Efendimiz,* Derdine çare bulanadı.otuz bir yaşında gençliğinin baharında Hz. Zeyneb, acılara direnemedi. Dünyaya veda ederek Rabb’ine kavuştu.*

HZ. ZEYNEP Kızının vefatı Allah Resûlü’nü (a.s.m.) çok üzüldü Torunu Ali gibi, annesi içinde gözyaşı döktü. Cenazesinden ayrılmadı.Ümmü Atıyye ve Ümmü Eymen, cenazeyle yakından ilgilendiler. Efendimizin eşleri Hz. Ümmü Seleme ve Hz. Sevde binti Zem’a yardım etti. Birlikte yıkayıp kefenlediler.

HZ. ZEYNEP Ümmü Atiyye anlatıyor:
“Hz. Zeyneb vefat edince Allah Resûlü (a.s.m.) kızının yanına geldi. Onu yıkayacağımız zaman*
Onu daha fazla yıkayın! Önce su ve sidir ile yıkayın. Son olarak kâfur benzeri misk gibi kokularla yıkayın! Yıkamayı bitirdiğinizde bana haber verin, buyurdu.Allah Resûlü’nün (a.s.m.) kızı yıkadıktan sonra saçlarını örük yaptık.

Efendimizin kızını Yıkamayı bitirince Allah Resûlü’ne (a.s.m.) haber verdik. Kızının naşının yanına gelen Allah Resûlü (a.s.m.) giydiği izarlardan verdi. Bunu tenine değecek şekilde vücuduna sarın, buyurdu Hz. Zeyneb kefenlenirken evinin kapıda duran Efendimiz, kefenleyenlere Sağdan ve abdest organlarından kefenleyin gibi talimatlarla yönlendirdi.”

Hz. Zeyneb, yıkanıp kefenlenince musallaya götürüldü. Allah Resûlü (a.s.m.) kızının cenaze namazını kıldırdı sahâbe ile tabutunu taşıyarak Bakî Kabristanına yürüdü. Mezarı kazılmıştı.Allah Resûlü (a.s.m.) gözyaşları içinde kızının kabrine indi. mübarek elleri ile kabre koydu üzerine toprak attı.*

efendimiz kızı hz zeynepin Kabirinden çıkınca dua ederek şöyle buyurdu Zeyneb’i ve onun zayıf düşen vücudunu hatırladım. Allah’a dua ederek kızımın üzüntülerini gidermesini ve kabrini genişletmesini istedim. Allah duamı kabul buyurarak kabir hayatını ona kolaylaştırdı.”dedi*

Genç yaşta dünyaya veda eden Hz. Zeyneb, hicretin sekizinci, miladi altı yüz otuzuncu yılında vefat ettiğinde otuz* yaşındaydı
İnanları hüzne boğan Hz. Zeyneb’den geriye Allah Resûlü’nün (s.a.v.) sürekli kollayıp gözettiği, hediyelerle sevindirdiği, Hz. Fâtıma’ya emanet edilen Hz. Ümâme kaldı.
Allah ondan razı olsun.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla