ŞEHİT POLİS 2014'TE ÖLÜMDEN DÖNMÜŞTÜ İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi'nde motosikletli 'Şahinler' timlerinde görevli polis memuru Fethi Sekin, 26 Mayıs 2014'te manevra yapan otomobilin çarpması sonucu ölümden dönmüştü.Fethi Sekin'e bir otomobil çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle havaya savrulup takla atan trafik polisi Sekin'e beş gün iş görmez raporu verilmişti.*
Daha önce de görev başındayken küçük kazalar geçirdiğini belirten Fethi Sekin, "Böylesini ilk kez yaşadım. Hatalı park temizliğinin ardından, görev yerime gitmek için karşıya geçtim. tek yönlü yolda manevra yapan otomobil bana arkadan çarptı. Havada taklalar attım. Kötü bir şekilde yere düştüm. Sürücüden şikayetçi oldum" demişti.
Teröristler kıyım' hedeflemişler İzmir adliyesine yönelik terör saldırısında oklar terör örgütü PKK'yı işaret ediyor. Öldürülen teröristlerin üstünden kaleşnikof tüfek,RPG-7 fişeği, 8 adet el bombası kanlı planı ortaya koydu.öldürülen teröristin kullandığı kaleşnikof silahındaki şajörlerinin ters bantlandığı görüldü. Şarjör değiştirirken vakit kaybetmemek için kullanılan yöntemin Reina katliamını gerçekleştiren DEAŞ'lı teröristin de aynı yöntemi uyguladığı belirlenmişti!
6 Ocak 2017 Cuma İzmir'deki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Fethi Sekin, dikkati ve kahramanlığı sayesinde büyük bir katliamı önledi.*
İl Emniyet Trafik Denetleme Motosikletli Şahinler Timi'nde görevli 43 yaşındaki Sekin, 9 yıldır görev yaptığı İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısında şehit düştü.
Adliye binası C kapısı istikametine seyreden şüpheli aracı gördükten sonra yola çıkan Fethi Sekin,tecrübesiyle çok sayıda insanın yaşamını kurtardı. Teröristlere silah çeken şehit polis memuru, aracın kapıya yönelmesine mani oldu.
Sekin, açılan ateş sonucu şehit oldu.
Şehit polis memuru, kovalamaca sırasında da teröristlerden birini öldürdü.Bu arada, İzmir Valisi Erol Ayyıldız da şehit Sekin için, "Şehit düşen cefakar ve fedakar polis memuru, olayın daha az zaiyatla atlatılmasını sağladı" ifadelerini kullanmıştı
|