Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-30-2017, 09:11   #4
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak akşam.com
Mevlit kandili

tesbih namazına niyet edilirken şunlar söylenir; Yâ Rabb, niyet eyledim rızâ-i şerfin için tesbih namazına. Yâ Rabb, bu gece teşrifleriyle âlemleri garkettiğin sevgili habbin, başımızın tâcı Resulü Zişân Efendimiz Sallallahu Aleyhi vesellem'in hürmetine ve bu geceki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhne, feyz-i ilâhne mazhar eyle. Allâhü Ekber“.

Mevlid Kandili gecesinde günahların affına vesle olan tesbih namazı 4 rekat kılınır. namazı kılabilmek için şu tesbihi ezbere bilmek gerekir.
"Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym". her rekatte okunan tesbih adedi 75'dir. Dört rek'atte 300 tesbih okunur.

"Allâhü Ekber" diyerek namaza başlanır.
-"Sübhâneke..."'den sonra 15 kere,
-Zamm-ı sureden sonra 10 kere,
-Rükda 10 kere,
-Rükdan doğrulunca 10 kere,
-Secdede 10 kere,
-Secdeden doğrulunca 10 kere,
-İkinci secde de 10 kere, okunur.

Mevlid Kandili tesbih namazının diğer tarafları aynen diğer namazlardaki gibidir. Fark sadece tesbihlerdir.İkinci rekatda, "Et-tehiyyâtü..." den sonra, "Allâhümme salli..." Allâhümme bârik...", üçüncü rekat için ayağa kalkıldığında da "Sübhâneke..." okunacaktır.

Mevlid Kandilinde Hatm-i Enbiya yapmak için, önce 1 Fâtiha-i şerife, 3 İhlâs-ı şerif okunur. Sonra: "Ezu billâhis-sem'ıl-almi mineş-şeytânir-racm. Rabbi ezu bike min hemezâtiş-şeyâtıyn. Ve ezu bike rabbi en yahdurn"ve Şu âyet-i celle okunur Bismillâhir-rahmânir-rahm. Yâ eyyühellezne âmenusbir ve sâbir ve râbit vettekullâhe lealleküm tüflihn. Sadekallâhül-azıym"şu sıraya göre hatme devam edilir: "Bismillâhir-rahmânir-rahm. İnnallâhe ve melâiketeh yüsallne alen-nebiy. Yâ eyyühellezne âmen sall aleyhi ve sellim teslmâ. Sadekallâhül-azıym"

100 defa: Salevât-ı şerfe, 500 defa:"Rabbenâ zalemnâ enfüsenâ ve in lem tağfir lena ve terhamnâ leneknenne minel-hasirn", 100 defa: Salevât-ı şerfe,100 defa: Salevât-ı şerfe, 500 defa:"Rabbi enn messeniyed-durru ve ente erhamür-râhimn" 100 defa: Salevât-ı şerfe, 100 defa: Salevât-ı şerfe, 500 defa:"Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke inn küntü minez-zâlimn" 100 defa: Salevât-ı şerfe, 100 defa: Salevât-ı şerfe, 500 defa "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym" 100 defa: Salevât-ı şerfe, okunur. Sonra duâ yapılır.

Mevlit Kandili gecesinde Yunus Peygamberin bir duası vardır. duayı Hz. Yunus balığın karnındayken duayı yüce Allah muhakkak yerine getirir*
“Senden başka Allah yoktur. Allahım seni bütün noksanlıklardan uzak tutarım. Ben öz nefsime yazık edenlerden oldum.”

Mevlid Kandili'nde kimin dileği varsa akşam namazından kalkmadan 40 kere Fatiha süresini okuyup şu duayı etsin;

-“Allah’ım ! Senin ilmin benim isteğime yeterlidir. Fatiha hürmetine dileklerimi ihsan eyle. Senin keremin bana kafidir. Kereminle muamele eyle. Fatiha hürmetine gönlümde olanı meydana getir Allah’ım!”
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla