Kaynak akşam.com
Mevlit kandili
Her kandil gecesinde yapılması gereken ibadetler;
Kur'ânı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; Kur'ân ziyafetleri verilmeli Efendimiz (sas)'e salât ü selâmlar getirilmeli Kaza ve nafile namazlar kılınmalı; Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir” gibi konularda düşünülmeli.
tevbe ve istiğfar edilmeli Bolca zikirde bulunulmalı.Mü'minlerle helalleşilmeli
Küs ve dargınlar barıştırılmalı gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.Mü'min kardeşlerimize dualar edimeli.büyüklerimiz aranıp sorulmalı
Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlılar ziyaret edilmeli.âyetler, hadsler okunmalı.
Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli.
namazlar cemaatle ve camilerde kılınmalı.
türbeler ziyaret edilmeli kabirler ziyaret edilmeli
oruç tutulmalı.Rebiülevvel ayının ilk geceside boy abdestiyle ibadetlerimizi süsleyebiliriz. Boy Abdestinde Yarabbi! "Biz abdestle içimizi dışımızı yıkarız, sen kirlerden kalbimizi temizle ve mübarek Rebiülevvel ayının fazileti ve âdâbına almış olduğum abdesti temizlenmeme yardımcı kıl Yarabbim" denir.
Hz. Muhammed (sav)’e çokça salevat-ı şerife okunulur. Ahzab suresinde Allah (cc) şöyle buyurmuştur;“Şüphesiz Allah ve melekleri, peygambere çokça salât etmektedirler.Ey müminler! Siz de ona salât edin ve tam bir teslimiyetle selâm verin” (Ahzâb 33/56)
|