Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-05-2017, 09:03   #47
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak gizlenentarihimiz.blogspot.com
Sultan Abdülaziz’in katli

Hüseyin Avni“Bu ceset sıradan bir cesed değildir” diyerek muayeneye mâni olmuştur Abdülaziz Han’ın cesedi mühim bir cesedse niçin bir karakola bir şilteye sarılarak kondu, niçin acele ile saraydan çıkarıldı, niçin yangından mal kaçırır gibi taşındı?
nakildeki maksat da,Abdülaziz Han’a ilk yardıma mâni olmak, kâtilleri fark ettirmemek, cinayet delillerini yok etmek kâtillerin kaçmalarını kolaylaştırmaktı. ceset sarayda incelense devlet erkânını ve ailesi duruma şahit olacakdı.
Hüseyin Avni Paşa’nın katilden haberi yoksa padişahın cesedinin karakola nakli emrini kim verdi? bir paşanın, hemen saraya gelerek vefat edip etmediğine bakmadan, cesedi karakola nakledin” demesi mümkün mü? İşte bütün hâdise tamamen tertip ve cinayettir

Abdülaziz Han, intihar etmiş ise onu kurtarmak için niçin tıbbî yardım yapılmamıştı? Osmanlı saraylarında doktor eksik olmamasına rağmen, hiçbir müdahalenin yapılmaması cinayet işlendiğinin isbatıdır. işlenmemiş midir?
Yıldız Mahkemesi’ndeki Sadrazam Mütercim Rüştü Paşa ihtilal heyetinin başındaydı Naaşı karakola getirmişler ve getirdikleri zaman, hayat belirtileri mevcut imiş. Hekimler de karakola geldikleri zaman hayat belirtileri olduğunu tasdik etmişlerdi. O vakit bunu sordum. Fakat padişahın konuşmaya gücü olmadığı cevabını almıştım. Karakolda ne kadar yaşadığını bilemiyorum, zira ben sonradan gelmiştim ve bunu orada bulunan, vükela, vüzera ve ulemadan öğrenmiştik” demek suretiyle hâdiseyi tasdik etmiştir.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla