Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-06-2017, 08:56   #5
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak posta.com.tr
Yedikule'de kanlı kule Genç Osman'ın katli

Osmanlı padişahları içinde 18 yaşındayken katledilen Genç Osman'ın yeri başkadır. Büyük bir vahşetle Yedikule zindanlarında padişahın yaşadıkları acıklı ve ders alınacak film gibidir...
II. Osman, Yeniçeriler, isyan edince Üsküdar’a geçip. Bursada önlemler almak istedi . isyancılar hiç kayık bırakmamıştı. Yeniçeri Ağası isyancılara para verilirse yatışacaklarını söyledi Sultan Osman bahşiş verecek” dediği anda çevresindekiler II. Osman’ı esir aldılar. üzerinde geceliğiyle Orta Camii’ye getirdiler. II. Osman, Hotini Yeniçeriler yüzünden fethedememişti. Yeniçerilere kızgındı. Yeniçeriler intikam almak ister gibiydiler. Bazı yeniçeriler padişaha saygılı davranıyordu Altıncıoğlu adında biri padişahı elle tacizde bulundu. hakaretlerle II. Osman, Aksaray’daki Orta Camii’ye getirildi. tahta I. Mustafa çıkarıldı. Sadrazam Davut Paşa sadrazam Davut Paşa ve I. Mustafa’nın annesi II. Osman’ın öldürülmesini istedi

Sadrazam Davut Paşa’nın işareti ile cebecibaşı, II. Osman’ı boğmak için kemend attı. Padişahın öldürülmesini istemeyenler tepki gösterdi II. kaçmak istedi: Bilmeden kötülük ettiysem affedin. dün padişah idim. Bugün ne hale geldim. Benden ibret alın. Dünya kimseye kalmaz. kimse padişahına böyle davranmadı! Dediysede II. Osman’ın acıklı konuşması kalabalığı yatıştırmadı Onu, öldürmek istediler, bir pazar arabasıyla Yedikule’ye götürdüler Binyaz adlı pehlivan muşta ile II. Osman’a vura vura arabaya koydu. II. Osman Gözyaşları içinde sesleniyordu: Ocağınıza gelip sığındım. Beni Yedikule’ye götürmeyin. sarayda tutun diyordu Yeni hükmadar ve veziriazam Davut Paşa’nın onu sağ bırakmaya niyetleri yoktu.

Hakaratler, içinde II. Osman Yedikule’ye götürüldü. Sadrazam Davut Paşa, Yedikule’de kanlı kuyunun bulunduğu kuleye girdiler. II.Osman genç ve güçlüydü Kulede dar ve alçak karanlık bir yere onu soktular. Cebecibaşı kemendle onu boğmaya çalıştı ise başarılı olamadı.Padişahların kanının akıtılması yasaktı silah kullanılmadı .subaşı kethüdası onun husyelerini sıkmak suretiyle II. Osmanı kapkaranlık bir odada şehit etti Ölümünün kanıtı olarak kulağı yeni padişahın annesine götürüldü.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla