Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-06-2017, 08:58   #60
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak tozlumikrofon.com
Sultan Alparslan’ın Şehit Edilmesi

Asıl adı Muhammed olan Sultan Alp Arslan adı ile meşhur oldu. Eylül 1072 de Maveraünnehir’e sefere çıktı. Asker sayısı iki yüz binden fazlaydı. Alp Arslan’ın adamları 20 Kasım 1072 de berzem kalesi kumandanı Yusuf El-Harezmiyi esir edip huzura getirdiler.Yusuf’un elleri bağlıydı. Sultan onun kazıklara bağlanarak öldürülmesini istedi Sultan esirin elinin çözülmesini istedi. Alparslan okunu Yusuf’a doğrulttu hedefi şaşırmıştı. Alparslan’ın dalgınlığından faydalanan,Yusuf, hançeriyle sultanı kalbinden yaraladı. Yusuf gürz darbeleriyle ölecekti.Alparslan’ın son sözleri şöyleydi“Her zaman düşman karşısında Allah’tan yardım dilerdim. Dün askerlerimin çokluğundan ve ağırlığından dolayı ayağımın altındaki dağ depreniyor gibi geldi. Kendi kendime: ‘Ben dünya padişahıyım, bana kim galip gelebilir.’ dedim
Allah-ü Teala, beni en zayıf kulu karşısında aciz bıraktı.” deyip i24 Kasım 1072 de vefat etti Merv’de babasının yanına defnedildi.Sultan Alparslan 1032 de doğmuş, 40 yıl yaşamıştı. Sultan olarak adına hutbe okutulmasından vefatına kadar olan süre ise 9 sene 6 aydı.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla