Kaynak t24.com.tr
'JİTEM'in kurucusu Cem Ersever'i Yeşil öldürdü'
Hanefi Avcı, JİTEM’in yapısı, Cem Erseveri anlattı.
Cem gözü kara biriydi 1984 de tayinim Diyarbakır’a çıktı.Cem yüzbaşı tüm bölgeyi dolaşan, her şeyi kontrol eden gözü kara Kabına sığmayan sürekli koşturan biriydi. JİTEM’in kurulmasında Cem kurucular arasındaydı Her yol mübah’ derdi Cem, JİTEM Grup Komutanı olarak atandı illegal örgüt mensuplarını yakaladıklarını, sorguladıklarını onların silah ve malzemelerini aldıklarını söyledi Sorgulanan insanların akıbetleri belli değildi sonuç tahmin edilebiliyordu. Cem, PKK mücadelesinde kanun dışı her türlü yöntemin kullanılması gerektiğini, normal yöntemlerle işin başarılamayacağını anlatmaya çalışıyordu...
Cem, “Ben burama kadar bu işe battım, bana anlatma. Bu işte var mısın dedi. HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın evinden kaçırılmıştı. Soruşturmanın başına Emniyet Müdür Yardımcısı olan Hüseyin Kocadağ getirilmişti.
Vedat Aydın, Diyarbakır’dan 80 km. uzaklıkta kalaşnikofla öldürülmüştü Asayiş Kolordu Kurmay Başkanı ile görüşmek için Cem, “Darda kalırsam ben de Güneydoğu’da şu, şu, şu olaylar oldu, diyerek tehdit ediyordu...Cem binbaşı son dönemde teşkilatıyla çatışma içindeydi.
Komutanlar rahatsızdı
Jandarma yetkilileri, Cem’in Soner Yalçın’a infaz olayları ve kanunsuzluklar hakkknda bilgi vermesinden rahatsızdı. Cem Bingöl ve Tuncelide Yeşil’in karıştığı olayları anlatıyordu. Cem’i ortadan kaldırmayı düşünüyorlardı.Cem’i öldürmek için plan yapılmıştı JİTEM’de Cem’i ortadan kaldırmanın yolları aranırken, evine pusu kuruyorlar. Cem gelince yakalıyorlar.Ankara Emniyeti Cem’in kaybolmasıyla ilgili olarak Emniyete bizim elemanımızdır dokunmayın diye baskı yapıyorlar... eve baskın yapılmış olsa Cem kurtarılabilirdi, ama maalesef yapılmadı O tarihte JİTEM’i ve Yeşil’i bilen Emniyet görevlileri, Genel Komutanlığa gittiklerinde Yeşil ile karşılaşıyorlar. Yeşil elindeki Smith Wessonu göstererek, “Bununla ateş ettim, gerekirse size de ateş ederim” diyecek kadar rahatlıkla cinayeti kabul ediyordu. olaya şahit olanların hepsi gördüklerini inkar edecekdir.
‘Efsane Binbaşı’ JİTEM’in kurucusu Jandarma Binbaşı Ersever, 80 ve 90’larda PKK ile ilgili istihbaratı yönetmişti. Orgeneral Eşref Bitlis‘in ölümünden sonra, binbaşı rütbesindeyken, 17 Mart 1993’de 30 arkadaşı ile istifa etmiş, bir şey olursa Hanefi Avcı‘ya haber verilmesini istemişti. Ersever, Aydınlık gazetesine anlattıklarıyla ifade vermek için 24 Ekim 1993’te Ankara’ya gitti kendisinden haber alınamadı. 1 Kasım’da Ankara Çamlıdere’de sevgilisi Neval Boz’un, 2 Kasım’da Ankara Polatlı’da itirafçı Murat Demir’in ve 4 Kasım 1993’de Ankara Elmadağ’da Ahmet Cem Ersever’in cesetleri jandarma tarafından bulundu. Birbirlerini tanıyan üç kişiyi kimlerin öldürdüğü bir sır kaldı.
|