Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-08-2017, 08:18   #10
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak türktarihim.com
Malazgirt Savaşı 26 Ağustos 1071 cuma

Alparslan malazgirt savaşında Turan taktiğini fevkalade uyguluyordu. Hilal şeklindeki Selçuklu ordusu düşman üzerine hücum edip ilk vuruştan sonra geri çekilerek süvarilerin ok atışlarıyla Roma ordusuna kayıplar verdirdi Selçuklu ordusunun çekilmesini başarısızlık sayan Diyojen, Selçukluların peşinden ilerledi Peçenek ve Uz’lar Selçuklu ordusuna katıldı Roma ile mezhep ayrılığı yaşayan Diyojen’in katliamlarla itaat altına aldığı Ermeni güçleri savaştan çekildiler. Diyojen, Turan taktiği karşısında geri çekilmek zorunda kaldı. Alparslanın uyguladığı Turan taktiği romaya büyük kayıplar verdirmişti.

Roma ordusu zayıflıyordu çökmüştü Frank, Norman, Slav ve Gürcüler kaçtılar. Romen Diyojen, yenilgiyi kabul etti esir alındı.*Sultan Alparslan’ın huzurunda utancından başını kaldıramıyordu. Alparslan, onu teselli etti. Diyojen, muazzam ordusuyla Türkleri yeneceğinden emindi Sultan Alparslan zafer sizin olsaydı ne yapardın?” sorusunu sordu. Diyojen, öldürtürüm diyemeyip sadece “Kamçılatırdım” cevabını verdi. Alparslan “Benim ne yapacağımı düşünüyorsunuz?” sorusuna “Ya öldürtürsünüz, yahut İslam ülkelerine esir Mümkün görmüyorum ama beklide affedersiniz” şeklinde cevap verdi. Sultan yenik imparatoru aşağılamamak için Affetti ve ağır şartlarla antlaşma imzalattı.*Diyojen affedilmişti ülkesine döndüğünde Türklerden görmediği hakaretlere uğrayıp öldürüldü. Doğu Romalı Mihail yapılan anlaşmayı kabul etmese de “Malazgirt Selçuklulara Anadolu tapusunu vermişti. 20 yıl içerisinde Anadoluya göç hareketleri başlatılarak Türkleştirilen Anadolu Türk yurduna dönüştü.*
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla