Kaynak sözcü.com
Yasin Börü cinayetinde kan donduran detaylar
Diyarbakır'da PKK'lılarca IŞİD militanı diye öldürülen 16 yaşındaki Yasin Börü'nün cesedine işkence yapıldı Kobani olaylarında hayatını kaybeden*Yasin Börü 16 yaşındaydı vahşice katledildi Kurban Bayramında Yasin Börü Hasan Gökgöz Yusuf Er Hüseyin Dakak kurban eti dağıtmaya gitti. IŞİD’ın Suriye Kobani kentine saldırıları için düzenlenen izinsiz gösterilerde saldırıya uğradı. 4 gençten 3’ü bir grubun silahlı ve bıçaklı saldırının ardından 3. katdan atıldı.
3 gencin cesedine işkence yapıldı, 16 yaşındaki Börü’nün üzerinden arabayla geçildi, Hüseyin Dakak’ın başı taşla ezildi Cesetleri tanınmadı Börü, Gökgöz ve Dakak aileleri Çocuklarının işkence ile öldürülmesinin acısını yaşadı katillerin biran önce bulunmasını istedi.
Börü’nün ailesine cenaze gösterilmedi.Anne Hatice Börü, Kurban Bayramı’nda kurban dağıtmaya çıkan oğlunu son kez gördüğü İslamiyeti öğrenmek için derneğe yazılan Börü, hayırsever bir çocuktu yoksullara kurban dağıtmak için evden çıktığı gün 13 kişi öldü gözaltı bile yok yüksekten atıldığı için ceset tanınmaz bir haldeydi anne. Börü, “Televizyonda gömleğinden tanımış, ‘Bu Yasinim’ demişti. Cesedin Yasine ait olmaması için dua ediyordu onları sıkıştırmışlar. Onlar da kaçıp bir eve sığınmışlardı Evdekiler saldırganlara IŞİD’cılar burada’ demiş.Onlar da 4 genci silahla tarayarak Yasin ve 2 arkadaşını 3. kattan atmış. cesetlerine işkence yapılmıştı
“IŞİD üyesi oldukları iftirasıyla vahşice öldürüldüler. Kurşun sıkıp öldürdüler cesetlerine işkence yaptılar
Anne Börü, oğlunun son derece başarılı ve saygılı olduğunu takdir ve teşekkür getirdiğini ve kimse ile kavga etmeyecek kadar da iyi niyetli bir çocuk olduğunu belirtti.Böyle olacağını bilseydim onu karateye gönderirdim olayda payı olanların cezalandırılması gerekir Baba Fikri Börü oğlunun ekmek fırınında kendisine yardım ettiğini, söyledi.Oğlum vahşice öldürülmüş. Gencecik çocuğumun cesedini tanıyamadım beninden teşhis edebildim. Bir kurt, koyunu dahi o şekilde parçalamaz. Kobani’yi bahane ederek, Türkiyede olay çıkarmak için yaptılar. Burayı Kobani’ye çevirdiler. Allah bunu onlara bırakmasın. Kimsenin ciğeri yanmasın.”
|