Kaynak ahaber.com
Şehit komutan Aydoğan Aydın'ın son mesajı...
Şehit Tümgeneral Aydın'ın eşi Nuray Aydın, nikâhlarından bir gün sonra cepheye gönderdiği kocasını, oğlunu doğduktan 7 ay sonra gören, tüm Mehmetçiklerin babasını', Türkiye'nin Kato kahramanını' gözyaşlarıyla anlattı...
Bir gün Aydoğan'a, 'Nasıl dayanıyorsun şehit acısına' dedim. Cevabı, 'Geride başka anaların emaneti askerlerim var. Terör bitip vatan selamete çıkınca tüm askerlerime ağlayacağım' oldu.
Şehit Tümgeneral Ayağında postalı, üzerinde üniforması vatan ve bayrak aşkıyla geçen bir ömrün başkahramanı... Türkiye onu, Şırnak Şenobada düşen ağıtla tanıdı. Hanke'ye Ağıtla yandı yürekler. 12 askerle şehit oldu Kato kahramanı, Anadolu'nun yiğit evladı şehit komutan, PKK'nın korkulu rüyasıydı... başköşede Hanke şiiri, ve Atatürk fotoğrafı vardı. Türkiye'den bir kahraman geçti,
O gün tüm birliğiyle helalleşti Şırnak'taki şehitliği ziyaret etti yetiştirdiği gülleri askerine emanet etti sakın güllerimi soldurmayın, iyi bakın' diyerek bayrama gelmeyeceğim. Askerlerimle bayramlaşayım. Bir dahakine sizinle geçiririm' dedi. Telefonu kapatırken, 'Hayatım Allah ayırmasın bizi, birlikte ölelim.dedi 1991'de İstanbul'da tanıştık, 1992 Mart'ta nikâh yaptık.apar topar evlendik. Ertesi gün gitti, 4 ay sonra geldi. Kalemi çok iyiydi, şiir ve yazılar yazardı.
Çok romantik, zarif düşünceliydi. Aydoğan çok farklıydı. Bana, 'Hem annem, hem babam, hem de eş oldun' derdi. O farklı bir askerdi. İnanın tanımları alt üst eden bir yapısı, yaşamı vardı. kan yutsa şerbet içtim dedi.
2016'da Sur'da şehit verdi. nasıl kaldırıyorsun dediğimde, 'Ben komutanım, idaremde onlarca asker var. ağlayamam, anaların emanetini korumak zorundayım. Terör bitince tutamadığımız tüm yasları tutup, askerlerime askerlerimle ağlayacağım. Ertelediğim tüm mutlulukları yaşayacağım. Ama önce vatan demişti.
Makam, mevki hırsı yoktu. Tek isteği düşmana 'dur' demekti. terörü bitirmek için ölümüne savaşacağım, Analar ağlamayacak Hanım benim devlete borcum büyük. Üzerimdeki elbiseden, ayağımdaki çoraba kadar her şeyi devlet aldı. Borcumu ödemek zorundayım. Devletime göz dikenin kökünü kazıyana kadar uyku haram derdi
|