Kaynak ahaber.com
Şehit komutan Aydoğan Aydın'ın son mesajı...
Eşim aydoğan paşa Vatana çok bağlıydı. Sadakat ve azminin nedeni aşk ve vefaydı Ben böyle vatan sevdası görmedim. Şehitlere çok üzülürdü Her asker bir evlattı onun için. Sur'da, Hakkâri'de projeler yapardı, destek verirdi. Anadolu gibiydi içten, sıcak ve samimiydi Komutana yoruldum' diye izin almak yakışık kalmaz. Biz önden yürüyeceğiz ki askerler vatan deyip ardımıza düşsün' derdi en önden o giderdi. Tam bir komutandı Çok erken bir ölüm oldu Hayallerimiz vardı, Ülkeyi terörden arındırıp güneş görecektik.
Öğretmen lisesi'ni kazanmış maddi nedenlerle asker olmuştu. Amatör futbol oynamıştı. Çocukları çok severdi.sarılırdı. Yatılı okuduğu için yuvalara giderdi, özel ilgilenirdi. devletime borcumu ödeyemedim' derdi. Kato'ları aştı, düşmana dar etti dağları. Korkusuz bir vatan sevdalısını kaybettik Emekliliğine az kalmıştı. Emekli ol diyince oyapacak çok iş var duymamış olayım. emekli olursam vicdan azabından ölürüm. insanların, devletimin bana ihtiyacı var. Devleti düşmandan arındırmadan emekli olmak haram bana' demişti.
Oğlu Berkay Aydın: İdolümü kaybettim Arkadaşımdı maç yapardık Beni vatan sevdalısı yetiştirdi. 'Oğlum vatandan aziz yar yoktur' derdi. Her sözü vatan, milletdi. Bir bayrak bir millet için çalıştı. Babam şehadetiyle herkesi tek çatıda topladı, meşale yaktı ondan aldığım bayrağı aşkla taşıyacağım. Ülkeme hizmet boynumun borcu. Devletime çalışacağım. Onun babalığına birliği erleri şahitlik eder. Babamdan bir bayrak, bir vatan bildim. bir gurur onun oğlu olmak. Ben onun emanetiyim. Vatan da onun emaneti. Sancağı en üste taşıyacağım.
Şehit Aydın, ilk çocuğunu 7 ay sonra görebilmişti. Nuray Aydın az görüşürdük ki, çok espriliydi.yaşasa 25 yıllık evli olacaktık. yetimiz artık. Kabul etmek istemiyorum, tarifi zor Çok güzel bir aileydik, iyiliği bile kıskandıran biriydi. Sanki tüm güzellikler onda toplanmıştı. Hayatında 'küskünlük' yoktu. Bana bir kez bile küsmedi.Bir komutan değil babaydı evlatlarım derdi askerlere. çocuklarıydı yüzlerce evlat bekliyor. Tugayımda derdi.Askerler üşüyorsa biz ısınamayız. Onlar ısınmadan bize sıcak haram deyip soğukta otururdu. Gece gündüz sorunla ilgilendi. O kadar çok üzüldü ki kilo verdi.
Tümgeneral Aydoğan eşine Kadınlar Günü'nde Ölmeden saatler önce karargâhında yetiştirdiği güllerin fotoğrafını çekip mesaj atmıştı.
|