Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-10-2017, 08:53   #5
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak yenişafak.com 15 temmuz şehitleri
İSMAİL KAYIK Emekli ŞEHİT

15 Temmuz gecesi FETÖ darbesinden haberdar olan İsmail Kayık darbecilere karşı koymak üzere Kağıthaneye gitti. 55 yaşındaki Kayık, heyecan ve panik sebebiyle kalp krizi geçirdi.2 çocuk babası Kayık, 18 gün süren yaşam mücadelesinin ardından hastanede şehit oldu.

HASAN KAYA İnşaat ustası ŞEHİT

46 yaşındaki Hasan Kaya, kalkışma haberiyle darbenin en önemli savunma hattı Sultan Mehmet Köprüsü’ne koştu.hainlerin kurşunlarına hedef olan Sivaslı inşaat ustası Kaya, şehit oldu.Şehidin cenazesi 16 Temmuz’da ikindi namazında Kavacık Hasan Yavuz Camii'nde cenaze namazının ardından defnedildi.Cenaze törenine ailesi ve akrabaları binlerce Beykozlu katıldı tekbir ve salavatlarla şehid ebedi yolculuğa uğurlandı.
1970 doğumlu 2 çocuk babası Şehit Kayanın adı mahallesindeki ilkokula verildi.

FAHRETTİN YAVUZ Serbest meslek ŞEHİT

15 Temmuz darbe gecesi televizyondan sahte darbe bildirisiyle Harbiye'deki TRT binasına koşan Fahrettin Yavuz başından vurularak şehit oldu. “İstanbul uyuma, memlekete sahip çık” sloganıyla darbecilere karşı yürüyen Yavuz, 10 yaşında Mahmut ve 5 yaşında Ali isimli iki evlat sahibiydi.
“Bir vatanım Moritanya diğer vatanım Türkiye”
Şehidin Moritanyalı eşi Meryem Yavuz, “Eşim vatan için şehit oldu gurur duyuyorum “Eşim şehit olduğunda gece 10'uncu evlilik yıldönümümüzdü eşimi vatan uğruna şehit verdim.bir vatanım Moritanya diğer vatanım Türkiye'dir. Vatanın bütünlüğü için eşim darbecilerle mücadele etti. hainlere hapishanelerde bakılması şehit eşlerine ve şehit çocuklarına hakarettir. darbecilerin idamını istiyorum” Darbeye “Eşim tepki gösterip dışarı çıktı.2 çocuğumu düşünerek dışarı çıkmasını istemedim o, vatan meselesi diyerek hızla çıktı” diye konuştu.Sabah saatlerinde eşimin kardeşi eşimin kafasından vurulduğunu söyledi. eşim bu güzel vatan için hiç korkmadan şehit oldu. bu gururu bir ömür taşıyacağız” Darbecilere göğsünü siper eden 34 yaşındaki Fahrettin Yavuz, Eyüp aile mezarlığında ebediyete uğurlandı.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla