Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-10-2017, 08:54   #7
Kullanıcı Adı
murataltug1985
15 Temmuz darbe girişiminde cuntacı general*
Kaynak hürriyet.com

Semih Terzi’yi vuran Ömer Halisdemir’in şehit edilmesiyle ilgili davada Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı tanık olarak ifadesini sundu. Halisdemir ile 8 kez telefonla görüştüğünü ifade eden Aksakallı, son görüşmede Halisdemir'e, Semih Terzi'nin hain olduğunu söyleyerek, onu öldürmesi emrini verdi

birimlerle konuştuğunu belirten Aksakallı, sabah 10.00 da ÖKK'ya gittiğini, nizamiyede darbecileri gördüğünü belirterek, şöyle devam etti nizamiyede gözaltına alınmış darbecileri gördüm. Gözaltına alan askerlere teşekkür ettim.Karargahın girişinde beton zemin üzerinde şehidimiz Ömer Halisdemir cansız yatıyordu. Üzerindeki Örtüyü kaldırdım alnından öptüm.*

Aksakallı, şunları söyledi Özel Kuvvetler olarak benim yazılı ya da acil durumlarda emrim olmadan birliğin nakli mümkün değildir. talimatım olmadan kimse operasyon yapamaz. Olay tarihindeki operasyon sıra dışıdır sorgulanması gerekir.*

Darbeyi öğrendikten sonra TSK'da kriz ve olağanüstü durumlarda personel kışlayı terk etmesin' emri verilir. Birlik komutanları kışlada mesaiye devam eder. Her zaman uygulanan bu temel ve basit kural 15 Temmuz da ilk haber alındığı zaman uygulanmamıştır. Uygulansaydı darbe girişimi baştan açığa çıkardı" beyanını verdi.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla