15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ*
HALİL KANTARCI
(1980 - 15 Temmuz 2016) Esnaf
ŞEHİT Doğum Tarihi 01 Ocak 1980 Ölüm Tarihi 15 Temmuz 2016 Memleketi SİVAS Çocukları 3 Mesleği ESNAF Şehit Edildiği Yer ÇENGELKÖY
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
Hamd o âlemlerin Rabbi,
O Rahmân ve Rahim,
O, din gününün maliki Allah'ın.
Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti*
ancak senden dileriz yardımı, inayeti.
Hidayet eyle bizi doğru yola,
O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların*
ve o sapmışların yoluna değil.
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ*
Halil Kantarcı Esnaf
"Onları ümmete emanet ediyorum”
28 Şubatta idamla yargılanan 16 yaşında hapishaneye girip 25 yaşında çıkan Halil Kantarcı, suçsuzluğunun anlaşılması üzerine beraat etmişti. 15 Temmuz akşamı meydanlara koşan Kantarcı, darbeye direndiği Çengelköy’de FETÖ’cü hainler tarafından iki kurşunla şehit edildi.
36 yaşındaki Halil Kantarcı, FETÖ darbesini televizyondan öğrendi. Çengelköy Karakolu'nun askerler tarafından basıldığını duyan 3 çocuk babası Kantarcı, milli iradeye destek için meydanlara çıkmak istedi. dışarıdan patlama seslerinin duyulması üzerine eşi Ayşe Kantarcı gitmesini istemese de Bana bir şey olacaksa evde de olur. Hakkını helal et' diyerek evden ayrıldı. çocuklarını öpen Kantarcı, Çengelköy’de vatanı, milleti ve imanı için direndiği FETÖ'cü askerler tarafından vuruldu. Ümraniye Atlas Hastanesi'nde şehit düştü.
Halil Kantarcı’nın ömrü boyunca paralel çeteyle savaştığını söyleyen kardeşi Kadir Kantarcı, ağabeyinin son sözünün “Eşimi ve çocuklarımı çok seviyorum. Onları ümmete emanet ediyorum” olduğunu söyledi."28 Şubat'ta 16 yaşındaydı, idamla yargılandı”
Halil Kantarcı,16 yaşındayken Milli Gençlik Vakfı'na üye olduğu,meyhanelere saldırıp tehdit ettiği iddiasıyla İstanbul'da gözaltına alınmıştı. Kantarcı, hakkında yapılan asılsız iddialar ve hukuksuz yargılama sürecinin ardından idamla yargılanmıştı.
Günlerce Terörle Mücadele Müdürlüğü'nde işkenceye maruz kalan Kantarcı,10 yıla yakın hapis yattı suçsuz olduğunun anlaşılması üzerine hakim kararıyla beraat etti.
Fatih Camiinde ki cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı’na defnedilen Halil Kantarcı, geride ümmete emanet ettiği 9 aylık Ömer Tarık, 2,5 yaşındaki Zeynep Serra ve 9 yaşındaki Ali Cihad’ı bıraktı.Şehit Kantarcı’nın ardından Sri Lanka’da Şehit Halil Kantarcı’nın Yetimhanesi kurulmaya başlandı.şehidin ismi, İstanbul Üsküdar’da anaokuluna ve İzmir Kemalpaşa’da Anadolu imam hatip lisesine verildi.
|