15 temmuz şehitleri*
Kaynak habertürk.com
Erdoğan, Hakan Fidan'a ne zaman ulaştı, Marmaris'ten ayrıldığı helikopterde neler yaşadı?Cumhurbaşkanı*Erdoğan, darbenin yaşandığı 15 Temmuz gecesini anlattı
Erdoğan, ilk haberi eniştesi Ziya İlgen'den aldı 21.30 gibi eniştem arıyor. Beylerbeyi Sarayı'nda hareketlilik var diyor. ben inanamadım.dalga mı geçiyorsun, ne alakası var dedim. MİT Müsteşarına kurmay Başkanına ulaşamadım. Sayın Fidandan bilgileri aldım. Başbakanımızla irtibat halindeyiz. Fidan ulaşma Genelkurmay'dayken böyle bir durum olmadığını söyledi 20.30 gibi MİT'e geldiğinde orası bombalanmaya başlamış.*
.Marmaris'ten Yayınımızı yaptık helikopter pilotu yıllardır yanımda. Dedim Dalaman'a kaç dakikada gidersin?güvenliğin ne? Dedi ki, 'Ben yakıtım bitene kadar yakalanmam ailece havalandık, kararttık ve dört noktada hazırlığımız vardı. Dört noktada uçaklar bekliyordu. Dalaman, Bodrum, Çıldır, İzmir... pilot nereye uçağımızı bilmiyor. Pist karartılmış' kule işgal altında.
18-11-2017 10:53 AM****Murataltug**
Kıdemli Üye
*
Warning Level:*0%Ruh Halim
Ruh Halim
Takımın:*
RE: 15 temmuz şehitleri*
Kaynak haber türk*
Emine Erdoğan 15 Temmuz gecesini anlattı
15 Temmuz darbesi demokrasi tarihimizde dönüm noktasıdır. 55 yıl önce, kendi seçtiği Başbakan'ın idam edilmesine engel olamayan bir millet, 15 Temmuz'da, mücadelesini bizzat tankların yürümesine engel olarak vermiştir. Bu gelişmenin tesadüf olmadığına inanıyorum" şeklinde konuştu.
Darbe girişiminde 173 sivil, 63 polis ve 5 askerin hayatını kaybettiğini; 2 bin 194 vatandaşın yaralandığını kaydeden Emine Erdoğan, "Acımız hâlâ taze. bayram vesilesiyle gazilerimizi ve şehit ailelerimizi ziyaret ettik.kendimizi milletimizin yüreğinde teselli ettik. bütün acılarımıza rağmen 15 Temmuz'a dair en büyük tesellimiz, 'milli irade' mayasının, bu ülkede ne kadar sağlam şekilde tuttuğunu görmek oldu.vesayet odaklarına yaşam alanı kalmamıştır"dedi*
|