Genelkurmay Başkanı Akar darbe gecesini anlattı
Kaynak a haber.com
15 Temmuz darbesinde Orgeneral Hulusi Akara darbe zanlılarından biri terörist başı Gülen'le görüştürmek istedi Darbe istihbaratının MİT'ten geldiğini aktaran Akar, uçakların ve helikopterlerin kalkmaması, tankların birlik dışına çıkmaması emirlerini verdiğini belirtti*
çalışırken kapı çaldı.Odama giren darbeciler kolunu boğazıma doladı, sıktı, ipin boğazıma sürtünmesiyle nefes alanadım bir başkası plastik kelepçeyi bileklerime taktı. Benim direnmem üzerine burnumu ağzımı kapattılar. Bağırmamı engellediler Nefesim yerine gelince bağırmaya başladım.ayağa kalktım.Levent Türkkan tabancası ile 'Komutanım sakin olun, vururum, sıkarım' gibi şeyler söyledi
Bu çılgınlığa girişmelerinde Ağustos Şurası'nda örgütün büyük bir darbe yiyeceğini anlaması etkendir İkinci Başkanımla beraber personellerin örgütle bağlantılı oldukları hususunda şüphelerimiz gelişmişti. Şura'da ciddi adımlar atacaktık.terör yargıda gelinen aşamalar, devlet kurumlarının aldığı mesafe de gözü dönmüş hain teröristleri bu teşebbüse iten bir diğer sebeptir. Bu yapılanmanın içinde olan, şahsıma, milletime, silah arkadaşlarıma,Türk tarihine, medeniyetimize zarar veren her kişiden şikayetçiyim."
|