15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ
ALPER KAYMAKÇI
(1986 - 16 Temmuz 2016)İşçi
ŞEHİT Doğum Tarihi 01 Ocak 1986 Ölüm Tarihi 16 Temmuz 2016 Memleketi ANKARA Eşi DARUL SELAM KAYMAKÇI Mesleği İŞÇİ Çalıştığı Kurum GERİ DÖNÜŞÜM FABRİKASI Şehit Edildiği Yer CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ Kabri Ankara-haymana*
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
Hamd o âlemlerin Rabbi,
O Rahmân ve Rahim,
O, din gününün maliki Allah'ın.
Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti*
ancak senden dileriz yardımı, inayeti.
Hidayet eyle bizi doğru yola,
O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların*
ve o sapmışların yoluna değil.
15 Temmuz hain darbe gecesi Külliyeye saldıran FETÖ’cü hainlerin havadan açtığı ateş sonucu ağır yaralanıp şehit olan Alper Kaymakçı, aynı gecede gazi ve şehit olan Volkan ve Erkan Yiğit ikiz kardeşlerin eniştesiydi Ankara Sincan'da ustabaşı olarak çalışan Kaymakçı,Cumhurbaşkanının çağrısıyla darbeye direnmek için dışarı çıktı. Külliyeye doğru yola çıkan Kaymakçı, kuzenini arayarak “Çıkmazsak vatan düşer, vatan düşerse İslam düşer” dedi.
Gece boyu darbeci askerlere direnen Alper Kaymakçı, 03.55 sıralarında kuzenine, 2 tankı ele geçirdiklerini 1 tankın da ateş açtığını söyledi. hakkını helal et” dedi Kaymakçı’dan haber alınamadı.Külliyede namaz kılarken F-16 jetlerinin bombalarıyla şehit düştü
Kaymakçı’nın cenazesi Adli Tıp’ta bulundu. 17 Temmuz günü memleketi Ankara’da defnedildi.
Evladının müjdesini alamadan şehit oldu
30 yaşındaki işçi Alper Kaymakçı, 15 Temmuz gecesi FETÖ mensubu hainler tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit edildi.
8 yıldır bebek bekliyordu, müjdeli haberi öğrenemedi 8 yıl önce evlenen 30 yaşındaki Alper Kaymakçı’nın en büyük hayali baba olmaktı. Eşinin hamile olduğunu öğrenemeden şehit düştü Kaymakçı’nın babası, bebeğe Alper Salih ismini vereceklerini açıkladı.Darbe girişiminde İstanbul'a seyahat eden şehidin eşi Darüsselam Kaymakçı, saat 22.00'de köprüde mahsur kaldı. Sağ tarafından tank konvoylarının geçti ve tank göz göre göre aracı altına aldı
Kayakçının eşi o geceyi anlattı: "Ortalıkta can pazarı yaşanıyordu. Ben 15 dakikada bir eşimle konuşuyordum. Bana darbe olduğunu Külliye'ye gideceğini söyledi.abdest alıp namaz kılmış koşarak dışarı çıkmış.komşulara ölmeye gittiğini söylemiş. O kadar heyecanlıymış ki evin pencerelerini ve ışıklarını kapatmadan gitmiş. Onunla en son 05.40'da konuştum. Benden üç kez helallik istedi ve sabah şehit olduğu haberini aldım."
|