Ömer halis demirin aziz hatırasına*
Hürriyet.com dan alıntıdır*
Bismillahirrahmânirrahîm.
Elhamdü lillâhi rabbil'alemin
Errahmânir'rahim
Mâliki yevmiddin
İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în
İhdinessırâtel müstakîm
Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn
Aksakallı Paşa'ya, Ömer Başçavuş'un Mevlidini okuttuk dua ettik. Aile dimdik" dedi. O karanlık gece şöyle gelişti Özel Kuvvetler Yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi, 15 Temmuz'da Silopi'de idi. 15 Temmuz sabahı Zekai Paşa'yı aradı. "Kayınpederimin durumu kritik Ankara'ya gelmek istiyorum" dedi. Paşa, şüphelendi. darbeci General Terzi'nin eşi de bir bahane ile Zekai Paşa'nın eşini arayıp ikna etmeye çalıştı.
Zekai Paşaya tuhaf gelen olaylar vardı. Terörle mücadele eden Paşa, sürekli arazide idi. O günü son bir yıldır, düğüne gitmiyorum.arkadaşımızın düğünü vardı. Bana görev verdiler. 'Komutanım, sizden başka kıdemli yok. hediye takdimini yaparmısınız dediler.tuhaftı. benden kıdemli çok komutanlar vardı. Düğün salonunda şüphelerim arttı. komutanlar oradaydı salonda bulunmaması gerekenller de gelmişti.protokol görevini yapıp çıktım."
GEREKİRSE ATEŞ EDİN Aksakallı'nın aracı, Külliyede sıkıştırıldı. Paşa, tedirgindi ve yakın ekibini uyarmıştı. Darbecileri atlattı o gece kalkışma olduğunu Özel Kuvvetler Karargahı'nın ele geçirilmek istendiğini öğrenir öğrenmez hem en güvendiği adamını aradı karargah subaylarına ulaşmaya çalıştı.en sadık adamlarına silahlarıyla komutanlığın önüne gelmeleri emretti
Zekai Paşa, karargâhta şok bir cevapla karşılaştı. Terzi, "Ben geliyorum. Kışlanın emniyetini sağlayın, içeriye kimseyi almayın, ateş edin" emrini vermişti.
Zekai Paşa, "Siz görevden alındınız, artık Semih Paşa'nın emrini dinliyoruz" diyen albaya, "Emrimi dinlemiyorsun, FETÖ'cülerin emirlerini dinliyorsun, sen paralelcisin" diye bağırdı.
Başçavuş Ömer Halisdemir'i aradım,koruma astsubayımdır. Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatan hainidir, isyancıdır. Onu, karargâha girmeden öldür! sonunda şahadet var.Hakkını helal et" dedim.Ömer Başçavuş, sonu ölüme varan emir üzerine vakur bir sesle"Baş üstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin" dedi.
30 KURŞUNLA ŞEHİT OLDU
|