Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-10-2017, 09:07   #36
Kullanıcı Adı
murataltug1985
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ*

Bismillahirrahmânirrahîm.
Elhamdü lillâhi rabbil'alemin
Errahmânir'rahim
Mâliki yevmiddin
İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în
İhdinessırâtel müstakîm
Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn

YUSUF ÇELİK (1952 - 15 Temmuz 2016) Almanya'da işçi emeklisi ŞEHİT Doğum Tarihi 01 Ocak 1952 Ölüm Tarihi 15 Temmuz 2016 Doğum Yeri AKSARAY Memleketi AKSARAY Eşi AYŞE ÇELİK Çocukları 3 KIZ ÇOCUĞU Mesleği ALMANYA'DA İŞÇİ EMEKLİSİ Şehit Edildiği YerbGENELKURMAY BAŞKANLIĞI Kabri AKSARAY

Almanya'da işçi emeklisi Almanya’dan Türkiye’ye bayrama gelen 65 yaşındaki 3 çocuk babası Yusuf Çelik, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanının ‘meydanlara inin’ çağrısı üzerine abdestini alarak evden çıktı. Kızılay Meydanı’nda Darbecilerle tankın üzerinde kahramanca mücadele eden Çelik, yaralandıktan sonra hastaneye kaldırıldı.tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yusuf Çelik Telefonla ulaşamadığı eşini sabaha kadar bekleyen Şehit Çelik’in eşi Ayşe Çelik, hastaneleri ve polis merkezlerini dolaştı. Eşinin cenazesini bulduklarında vücudunda kurşun izleri başında darp izleri olduğunu dile getiren Ayşe Çelik, yanında kimliği olmadığı için cenazeyi çok zor bulduklarını belirtti.

“Böyle bir babanın evladı olmaktan gurur duyuyorum”Babasının son görüntüsünü 15 Temmuz Marşı" klibinde gördüklerini ve çok duygulandıklarını ifade eden şehidin oğlu Bülent Çelik şunları kaydetti: "Ailemle Yenikapı mitingini izliyorduk.15 Temmuz Marşı yayınlandı. Klibi izlerken babam bu' diye seslendi.internetten klibi buldum. eşimin dediği rahmetli babamdı. Babam tankın üstündeydi. Darbeci askeri tanktan çıkarmaya çalışıyordu. gözyaşlarımı tutamadım. Babam davası uğruna şehit düştü. Böyle bir babanın evladı olmaktan gurur duyuyorum."
Şehit Yusuf Çelik’in ismi, Aksaray’da anaokuluna verildi.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla