Kaynak yenişafak.com 15 temmuz şehitleri
ÖMER HALİSDEMİR Astsubay Kıdemli Başçavuş
direnişin simgesi Halisdemir, Komutanı Aksakallı’nın emrine, şehadet olduğunu bilerek itaat etti. darbeci Terzi’yi gözünü kırpmadan öldürerek darbenin engellenmesinde etkin rol oynadı Halisdemir, darbeci askerlerin kurşunlarıyla şehit oldu Niğde'nin Çukurkuyulu Hüseyin Halisdemir'in 7 çocuğundan biri olan Ömer çocukluğunu Çukurkuyuda geçirdi. çobanlık yaptı. Hatice Halisdemir ile evlendi ve Elifnur ve Doğan adlı iki çocuğu oldu. Şehit Ömer 1999 da Piyade Astsubay olarak Tsk ya katıldı. yurt içi ve dışında görevler yaptı 15 Temmuz gecesi adını unutulmazların arasına yazdırdı.
15 Temmuz gecesi makam aracı Külliye'ye de sıkıştırılan Komutan Aksakallı pusudan kurtuldu en güvendiği adamını aradı darbeci Terzi’nin "Ben geliyorum. Kışlanın emniyetini sağlayın, komutanlardan kimseyi almayın, ateş edin" emrini verdiğini öğrendi. Koruma Astsubayı Halisdemir’i aradı Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi haindir isyancıdır.karargâha girmeden öldür Bunun sonunda şahadet var. Hakkını helal et.”
Ömer Başçavuş, sonu ölüme varan emir üzerine Zekai Paşa'ya Baş üstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin" dedi.Semih Terzi, 40 kişiyle Özel Kuvvetlere Halisdemir Terzi’yi kafasından vurdu. hainlerin kurşunlarına hedef olan ömerin son nefesini vermediğini fark eden Üsteğmen Mihrali Atmaca, son kurşunla Ömer Halisdemir’i şehit etti. Ömeri arkadan vurdular
|