Kaynak yenişafak.com 15 temmuz şehitleri
*FATİH KALU Öğrenciydi okulu dondurarak askere gitmek istedi darbeci askerlerin helikopter ateşiyle şehit düştü 20 yaşındaki Fatih Kolu’nun amacı teröristlerle savaşmaktı. 15 Temmuz gecesi Beştepe’de FETÖ teröristlerince şehit edildi.
*15 Temmuz gecesi, Fatih Kalu, annesine neler olduğunu sordu. Annesi Cumhurbaşkanımızı Menderes gibi asacaklar, ülkemiz Suriye, Mısır gibi olacak” cevabı üzerine elini göğsüne vurup, “Elimde topum tüfeğim yoksa canım var vatana onu vereceğim” diyerek dışarı çıktı.
*Gece boyunca Kalu’nun ailesi, karakol ve hastaneleri araştırdı ancak oğlunu bulamadı. Kalu Atatürk Hastanesi’nde yaralıydı hastanede oğulları şehit oldu*Şehit annesi Ümmü Kalu, o gece yaşananları anlattı Oğlum Bolu'dan Ankara'ya geldi. Evdeydik MİT de silah sesleri duyduk. Oğlum 'anne ne oluyor' diye sordu, ben Cumhurbaşkanımızı Adnan Menderes gibi asacaklar' dedim. anne Cumhurbaşkanını asarlarsa ne başörtüsü ne de Kur'an'ımız kalır' diye ağladı. Oğlum ne demek millete kurşun sıkmak, bana vatandaşa sık diyen komutanı vururum, tek canım var vatana veririm. Silahım yok, canımıda vatana veririm' diyerek Oğlum şehit oldu. *Şehit annesi Ümmü Kalu, 15 temmuz gecesini anlattı oğlumun şehadetini sabah öğrendik. Üniversiteye gidiyordu ama 'vatan vatan' diyordu. Okulu dondurdu, 'askere gitmem vatanı kurtarmam lazım' diyordu. 'Anne şehit olacağım, sen de şehit anası olacaksın' derdi. Allah'ım vatanımıza, ezanımıza, İslam alemine göz diken hainlere fırsat vermesin.”
|