Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-27-2017, 09:58   #92
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak enfal.de.com
KUDÜS'ÜN FETHI KUDÜS KIMLERE AGLIYOR

*Allah Resulü s.a.v. şöyle buyurdu“Ey Muaz, Allah benden sonra Aris’ten Fırat ’a kadar Şam bölgesini size nasib edecek. Oranın erkekleri, kadınları ve dulları kıyamete kadar sinir bekçisidir murabıttır kim Şam sahillerini yahut Kudüsü seçerse kıyamete dek cihad halindedir.*Hicretin 14. yılı. miladî 636. Efendimiz in ölümünden dört yıl Hz. Ebu Bekir vefatından ise iki yıl... Hz. Ömer in hilafetteki 2.yılı olmuş. İslâm orduları, Suriye, Irak, Filistin ve Mısır cephesinde Muaviye Süfyan, Ubeyde ve Allah’ın kılıcı Halidle zafere koşuyor. Hilafet merkezi Medine zafer ve fetih haberleriyle islâm kahramanlarını kurtarıcı olarak karşılıyor.

*Fetih topraklarında Halk yıllardır Bizanslıları doyurmaktan bıkmış yılmış, yokluk ve yoksulluk içinde haksızlıkların zulümlerin sona ermesini beklemektedir. ilâhi yardım gelmistir. Halk, isterse islama giriyor isterse kendi dininde kalıyordu Fatihler, halka insan muamelesi yapıyor zulmetmiyor, ezmiyor, haksızlık yapmiyordu Canlar, mallar, haysiyetler şeref ve namuslar güvence altına alınıyordu*Her şey kuraldı. Hiçbir şey rastgele değildi. Yıllar sonra hıristiyan rahip şöyle söyleyecekti “Ey kılıçtan daha zalim merhamet.. müslümanların adaleti, şefkat ve merhameti, fethedilen toprakların islâm’a girmesiyle sonuçlanmıştır Rahipler bu yüzden, islâm’in merhametini sürekli eleştirmiştir*KUDÜS YOLUNDA IKI GARIP YOLCU Sadece bir binitleri var. sırayla biniyorlar Hayvanı düşündüklerinden bir süre dinlendiriyorlar Allah’ın selamı her birinize olsun, ibrahim, ismail, ishak, Yakup Yusuf... Davud, Süleyman, Musa, Harun, isa ve elbette Muhammed Mustafa... ve nice peygamberin gelip geçtigi, defnedildigi Filistin topraklarına illya’ya, Kudüs’e... doğru ilerliyorlar.

Nihayet şehre ulaşıyorlar. köle ile efendi nöbetleşe bineğe biniyor Efendi,nöbet sırası için tekbir getiriyor. Tepe, -Cebelü’l-Mükebber Tekbir Dağı adını alıyor bineğe Binme sırası kölede... Efendim...” inmeyin şehirde besili, atlar, altından arabalar var. Şehre ben binekte, sen hayvan yularıyla girersek alay ederler. zaferimize gölge düşer efendi ömer diyorki sıra benim olsaydı inmezdim. Sıra seninse inmeliyim, Köle çaresiz... Hayvana biniyor. Hz ömer hayvanın yularından tutuyor. Ve kudüse giriyorlar.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla