Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-28-2017, 08:43   #105
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak vikipedi mavi marmara Gazze filosu

*Gazze filosu saldırısı,*Mavi Marmara katliamı veya*Deniz Meltemi Harekâtı İHH İnsani Yardım Vakfı*ve*Özgür Gazze Hareketi'nin organize ettiği ve*Gazze'ye insani yardım taşıyan 6 gemiye;*Akdeniz'de,*İsrail'den 70-80 mil 150 kilometre *uluslararası sularda 31 Mayıs 2010'da İsrail Savunma Kuvvetleri'nin yaptığı müdahaledir aktivistler öldürülmüş, yaralanmış gemiler rehin alınmıştır.*İsrail savaş gemileri, yardım gemilerine rotalarını*Aşdod'a çevirmesini istedi yardım gemileri reddetti. İsrail denizden ve havadan komando çıkarttı Altı gemiden beşi,ele geçirildi.israilli Komandolar*bandıralı ve 800 yolcusu bulunan Mavi Marmara'ya saldırdı Saldırıda 10*insan öldürüldü 60 aktivist yaralandı.
*Türkiye, İsrail ilişkilerini sona erdirdi ilişkilerin normalleşmesi için 3 şart koydu İsrail özür dileyecek, hayatını kaybedenlere tazminat ödeyecek Gazze ablukasını sona erdirecekti
İsrail, 3 yıl sonra Türkiye'den özür dilemiş altı buçuk yıl sonra 20 Milyon Dolar tazminat ödemiştir.

*İHH vakfı İsrail'in*Gazze'ye ambargosunu delmek ve Gazzenin ihtiyaçlarını karşılamak için 2010 Mart ayında 3 bin tonluk yük gemisi ve 1000 kişilik yolcu gemisi satın almış İHH başkanı*Fehmi Bülent Gazze'ye gideceklerini açıklamıştı Filoda gıda giyecekler tekstil ilaçları ultrason, makinaları tıbbi gereçler ve çimento, demir gibi inşaat malzemeleri vardı *27 Mayıs 2010 da Mavi Marmara*gemisi 560 kişi ile Kıbrısa ulaştı Kıbrısta *Gazze*ve*Defne'nin katılımıyla 6 gemiye ulaşan filo, 30 Mayıs 2010 da Gazze'ye doğru yola çıkmıştır.*İsrail'den*Mavi Marmara'ya uyarı mesajları geldi İsrail'in mesajları*Mavi Marmara*kaptanı tarafından "geri çevrildi.İsrail iletişim ağını kesti.yardım gemileri takibe alındı. Aktivistler, can yeleklerini giydi İsrail donanması yardım konvoyunu kuşattı
aktivistler namaz kılarken israil gemileri ateş açmaya da başladı.

*Mavi Marmara'daki aktivistler, otomatik silahlı israil komandolaruna demir ve ahşap sopalarla karşı koydular. Aktivistler komandolara su sıkarak, sopalarla vurarak, engellemeye çalıştılar. üç İsrail askeri denize atıldı. Ölü ve yaralı sayısı artınca İHH Başkanı*Bülent Yıldırım*aktivistlere direniş göstermemelerini söyledi beyaz gömleğini çıkarak İsrail askerlerine ateşikes çağrısı. Yaptı israil askeri ateşi sürdürdü.*Komandolar göstericileri tekmelediler ateş ettiler birden fazla atış ile vuruyor.Gazeteci Cevdet Kılıçlar alnından vurularak öldürüldü 9 Türk ve 1 Türk asıllı Amerikan vatandaşı öldürüldü.*Sp*Siirt İl Müfettişi*İbrahim Bilgen*4 yerinden vuruldu AY-DER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar 6 kez vuruldu.İHH internet sorumlusu, gazeteci*Cevdet Kılıçlar alnının ortasından vuruldu. Türkiye Taekwondo Federasyonu Adana antrenörü millî hakem*Çetin Topçuoğlu kafasının arkasından 3 kez vuruldu. Saldırıda 23'ü ağır 54 kişi*yaralandı.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla