Konu: Asrı saadet
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-28-2017, 09:29   #38
Kullanıcı Adı
murataltug1985
PEYGAMBER EFENDİMİZİN CEFAKAR KIZI*

Hz. Zeyneb’in*Ali*ve*Ümâme*adında iki çocuğu oldu. Üç kez hamile kaldı. Hicret sırasında zalimler tarafından deveden düşürüldü çocuğunu kaybetti.Hicretin sekizinci yılına kadar yaşayan Ali, Mekke’nin Fethi’nden sonra vefat etti. Annesinin ölümüyle öksüz kalan Ümâme, hicretin kırkıncı yılına kadar yaşadı.

Müslümanlar hicret ettiği halde zulüm bitmedi. Müşrikler .Bedir’de yenilgiye uğradılar. Liderleri öldürüldü, esir edildi. Mekkeliler Müslümanlara ateş püskürüyordu.Hz. Zeyneb, hazırlandı.hareketlilik zeki bir hanım olan Hind in gözünden kaçmadı.Babası, amcası ve kardeşini Bedir savaşında kaybeden Hind, Müslümanlara kin ve nefret doluydu. Kalbi intikam ateşi ile* yanıyordu. Sabırsızlıkla intikam saatinin gelmesini bekliyordu.*

Hz. Zeyneb yaşananları şöyle anlatır:
“Hicret ederek babama kavuşmak için* hazırlanıyordum. Yolda Hind ile karşılaştım. Hicret
edeceğimden şüphelenmiş* yanıma yaklaştı:
ağzımdan laf almaya çalıştı. Ey amcakızı! Yolculuk sırasında babana götürmek istediğin varsa söyle. temin eder, getiririm. Kendini ustaca gizledi nerdeyse sözlerine inanıp içimi dökecek, yardım isteyecektim.Hicret için hazırlandığımı söylemekten vazgeçtim.yolculuk hazırlığım yok, diyerek inkâr ettim.”

Hz. Zeyneb hicret hazırlıklarını tamamladı. Ebû’l-Âs kardeşi kinaneye Sabaha bize gel! Zeyneb’i Mekke’den çıkarıp Medine’ye babasına götür, dedi. Devenin üzerine bir hevdeç*yapıldı. Hz. Zeyneb kızı Ümâme’yi kucağına alarak hevdecin içine girdi. Gecenin karanlığından istifade ederek Mekke’den ayrılacaklardı.Gecikmişlerdi. etraf aydınlanmıştı.
Hicret planını çevreden gizlemek imkansızdı. bir kaç kişinin hicretten haberi oldu. Bedir’de yakınlarını kaybeden Habbâr öfkeliydi. Haberi alır almaz çevresindekilere bildirdi.

Hz. Zeyneb’i gözleyen Hindin kutlu yolculuk hicretten haberi olmuştu insanları uyandırdı. İntikam çığırtkanlığıyla insanları kışkırttı. Kureyşlilerden Habbâr Ben takibe çıkıyorum. İsteyen gelsin, diye bağırdı.Abdulkays’ın grubu
Seninle geliyoruz, diye bağırdılar.Atlarını dört nala süren zalimler, Zî Tuva da kutlu yolculara ulaştılar. Gözünü hırs bürüyen Habbâr mızrağını var gücüyle Hz. Zeyneb’e fırlattı.mızrak Hz. Zeyneb’in devesine isabet etti. deve düştü. hamile olan Hz. Zeyneb, Acı içinde kıvranmaya başladı.

Kâinatın Efendisi’nin kızı, yıllarca baba hasreti çekmiş, inancından dolayı sıkıntılara katlanmış, yıllarca evine hapsedilmişti. Sonra vatanını ailesini terk etmek durumunda kalmış Bütün bunlar yetmiyormuş gibi onu yurdundan çıkaranların attığı ok yüzünden canından oluyor, çocuğunu düşürüyordu.Kanaması başlayan Hz. Zeyneb, korku içinde kenara çekilip acısı baş ederken çamüşriklere kızan Kinâne, hemen sadağından*ok çıkarak müşriklere çevirdi.
Yaklaşmayın! Yaklaşanı hemen şuracıkta öldürürüm, diye bağırdı.*

Kinâne’nin ciddiyetini gören müşriklet korkup geri çekildiler.Mekke reisi Ebû Süfyân Kinâne’ye Okunu üzerimize çevirme Konuşup anlaşalım, Ebû Süfyâna güvenen Kinâne okunu indirdi. Ebû Süfyân herkese meydan okurcasına Mekke’den çıkmaya kalkışmışsın. Bedir’de* başımıza gelenleri bilmiyor musun? gitmenize izin verirlerse bütün Mekkelilerin artık zayıf düştüğü, düşünürlür. kimsenin Zeyneb ile meselesi yok. Onun Mekke’den ayrılması kimseyi rahatsız etmez.*
Şimdi Zeyneb’i alıp evine geri götür. Dedi

ebu süfyan zeynep yaralanmış
yolculuk edemez.iyileşsin, etraf sakinleşsin, bir gece babasına götürürsün. Ebû Süfyâna* güvenen Kinâne:okunu indirdi.Hz. Zeyneb’i acı içinde Ebû Süfyân’ın yardımıyla* Mekke’ye geri götürdü.
kan kaybeden Hz. Zeyneb, baygın haldeydi.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla